• امروز : جمعه - ۲۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳

اخبار ویژه

بانک سامان، پیشگام در حمایت از صنعت تجهیزات پزشکی شرکت در طرح عرضه خودروی برقی با حساب وکالتی بانک آینده امکان وکالتی کردن حساب‌های بانک دی برای ثبت‌نام در «طرح عرضه خودروهای برقی» مدیرعامل بانک ملی ایران با پیامی روز «ارتباطات و روابط عمومی» را تبریک گفت همزمان با دومین سفر استانی دولت به استان مازندران صورت گرفت؛ تقدیر رئیس جمهور از دست اندرکاران و مسئولان برای احیای شرکت چوب و کاغذ مازندران تبریک حضوری مدیرعامل بانک مسکن به کارشناسان و مدیران اداره کل روابط عمومی پیام تبریک مدیرعامل بانک مسکن به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی وارد مرحله جدیدی از زیست بانک سپه شده ایم/ کسب رتبه برتر در رشد منابع روابط عمومی باید از همه ابزارهای ارتباطی برای تحقق ماموریت های سازمان استفاده کند سید باقر فتاحی: سال ۱۴۰۲ سال طلایی فعالیت بانک توسعه تعاون بوده است / بانک توسعه تعاون ۴۵۰۰ میلیارد ریال سود شناسایی کرد تعاون مردمی و اسلامی ترین الگوی اقتصادی در کشور است

1

بانکداری فعلی، ثروتمندان را بر فقرا ترجیح می‌دهد

  • کد خبر : 22667
  • 09 شهریور 1400 - 11:37
بانکداری فعلی، ثروتمندان را بر فقرا ترجیح می‌دهد

تجارت گردان – وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نظام بانکی فعلی که برای اعطای تسهیلات وثیقه محور است ثروتمندان را به فقرا ترجیح می‌دهد و نابرابری‌ها را تعمیق می‌کند.

به گزارش تجارت گردان به نقل از  صدا و سیما؛ احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در سی و یکمین همایش بانکداری اسلامی، درباره موضوع خلق پول و پشتیبانی از تولید افزود: بانک‌های کشور ۹۷ درصد پول و نقدینگی را منتشر می‌کنند و تخصیص می‌دهند.

وی گفت: گاهی بانک‌ها به جای صرف این پول‌ها در بخش‌های مولد با انحراف پول از بخش واقعی، باعث تخریب اقتصاد می‌شوند.

خاندوزی درباره حکمرانی شرکتی و نظارت بر بانک‌ها افزود:اگر منافع بانک‌ها اقتضا نکند که وارد تولید شوند نهاد نظارتی باید در این خصوص اقدام کند.

وی اضافه کرد: بانک‌ها ممکن است در تخصیص اعتبارات بیشتر پول خود را صرف ساخت مجتمع‌های فروشگاهی بزرگ و یا تأمین واحد مسکونی برای نهاد‌های سهامدار بانک و یا ایجاد حباب در بازار ثانویه صرف کنند و یا صرف نرخ بهره روی سپرده‌های کنند که دارایی واقعی به ازای آن وجود ندارد که این کار باعث افزایش نقدینگی مخرب می‌شود.

وزیر اقتصاد گفت: نظام حکمرانی باید بین مدیرانی که منابع خود را صرف تولید می‌کنند و مدیرانی که به این شکل خلق نقدی می‌کنند تمایز قائل باشد.

وی با اشاره به استفاده از فناوری‌های نوین از جمله قرارداد‌های هوشمند و پول دیجیتال افزود: این موارد به مدیران کمک می‌کند تا ترازنامه خود را کنترل کنند.

خاندوزی گفت: همچنین استفاده از فناوری‌های نوین باعث شفافیت و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی می‌شود که با همکاری بانک مرکزی این موضوع را دنبال می‌کنیم.

وی درباره مدل کسب و کار بانک‌ها بیان کرد: بانک‌ها به جای تامین مالی و اعطای تسهیلات به تولید بهتر است که تامین مالی زنجیره ارزش را از طریق خط اعتباری دنبال کنند که هم هزینه کمتری دارد و هم به هدف نزدیکتر است.

خاندوزی درباره محور تفکیک کار کردی در بانک‌ها گفت: امروز همه بانک‌ها کارکرد مشابهی در زمینه سرمایه‌گذاری دارند در حالی که باید با بازنگری در قانون بانکداری به سایر عملیات بانکی مانند کارکرد‌های تجاری و توسعه‌ای توجه شود.

وی به محور فراگیری یا شمول مالی اشاره کرد و افزود: نظام بانکی وثیقه محور ثروتمندان را به فقرا ترجیح می‌دهد و منابع را از کسانی که بیشترین نیاز را دارند سلب می‌کند و نابرابری‌ها را تعمیق می‌دهد.

خاندوزی گفت: این موضوع به فراگیری یا شمول مالی نیاز دارد که در ۷۰ کشور جهان سند ملی شمول مالی پیاده سازی و یا تدوین شده است.

وزیر اقتصادی اضافه کرد: در وزارت اقتصاد ما مقدمات سند ملی فراگیری مالی را تهیه کردیم که پیشنهاد آن به هیئت وزیران ارسال خواهد شد.

لینک کوتاه : https://rooydadkhabar.ir/?p=22667

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.