• امروز : یکشنبه - ۱۶ دی - ۱۴۰۳
1

چوب حراج بر اعتبار پلتفرم‌های داخلی

  • کد خبر : 99561
  • 10 دی 1403 - 16:46
چوب حراج بر اعتبار پلتفرم‌های داخلی

درگاه پرداخت صرافی‌های آنلاین داخلی توسط بانک مرکزی بسته شده است. این اتفاق به حدی دور از ذهن است که قطعا تا زمانی که این خبر را از خبرگزاری‌ها نخواندید باور نکردید. با این‌همه چنین تصمیمی سال گذشته نیز از سوی بانک مرکزی اتخاذ شد و مشابه همین اتفاق رخ داد.

به گزارش رویداد خبر به نقل از روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، مدیران پلتفرم‌های فعال در زمینه رمزارزها براین باورند که بستن درگاه پرداخت صرافی‌های آنلاین چوب حراج بر اعتبارشان و اعتمادی است که مردم به آن‌ها داشته‌اند. از سویی دیگر بانک مرکزی تاکنون هیچ دلیل موجهی برای این اقدام خود ذکر نکرده است.

مصطفی امیری، عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران گفت: بستن درگاه پرداخت صرافی‌های آنلاین پیش از این نیز چندین بار اتفاق افتاده است.

او افزود: استدلالی که صورت گرفت در آن زمان این بود که بستن درگاه پرداخت در کسب‌وکار اینترنتی مساوی است با پلمپ یک کسب و کار. اکنون نیز بانک مرکزی به واسطه اتفاقاتی درگاه‌های پرداخت تمامی صرافی‌های آنلاین را مسدود کرده و در حقیقت این کسب‌وکارها را پلمپ کرده است. از طرفی مسدودسازی درگاه پرداخت و عادی سازی مسدودی درگاه پرداخت چه به بهانه‌ ابطال نماد و چه به واسطه اتفاقات این‌چنینی، بدعتی است که نهایت به از بین رفتن اعتماد سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های مرتبط با آن می‌انجامد.

رئیس کمیسیون تجارت الکترونیکی نصر تهران گفت: این‌که بخش خصوصی چه اقدام اشتباهی کرده، چه کم کاری صورت گرفته و دلیل این اقدام بانک مرکزی چه بوده است، همچنان نامشخص است. ازسویی دیگر به عنوان بخش خصوصی باید بدانیم که چگونه باید رفتارمان را اصلاح کنیم تا مشمول چنین تنبیهاتی نشویم. دفعه قبل با وجود پیگیری‌های بسیار توسط سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، کمیسیون‌های سازمان و انجمن فین‌تک، هیچ پاسخ روشن و دلیلی برای این اتفاق بیان نشد.

او افزود: تکرار این ماجرا بیانگر این است که بانک مرکزی بخش خصوصی را به رسمیت نمی‌شناسد و با مسدود کردن درگاه‌های پرداخت زمانی که التهاب و تقاضای بالایی برای خرید وجود دارد، عرضه را متوقف کرده است و در پلتفرم‌های مبادلات رمزارزها، که نقش دو سویه میان خریداران و فروشندگان رو ایفا می‌کنند، با متختل کردن فرایند تسویه ریال، فرایند تسویه با عرضه‌کننده رمزارز را با ابهام روبرو کرده است.

امیری تاکید کرد: اگر رمزارز عرضه نشود و کاربر موفق به دریافت وجه ریالی نشود که عرضه آتی رمزارزها را متوقف خواهد کرد، این مساله کشش بازار را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. این در حالی است که بانک مرکزی چندین بار اعلام کرده است که عرضه تتر به قیمت دلار هیچ ارتباطی نداشته و این دو تاثیری برروی قیمت یکدیگر برجای نمی‌گذارند.

او افزود: از سویی دیگر مشخص نیست چه موردی باید تغییر کند تا بانک مرکزی مجددا درگاه‌ها را متصل کند. این مساله موجب می‌شود عرضه با اختلال بیشتر مواجه شود که در نتیجه کشش قیمتی بیشتر خواهد شد. پلتفرم رمزارزها کریپتوکارنسی‌ها را خریداری نمی‌کند که نزد خود ذخیره کند؛ بلکه تلاش می‌کند قیمت بین خریدار و فروشنده به تعادل برسد.

امیری گفت: از سویی دیگر افزایش قیمت رمزارزها برای پلتفرم‌ها سودی به همراه ندارد.

دبیر انجمن فین تک با تاکید براین‌که کسب‌وکارهای ایرانی در شرایط نابرابری فعالیت می‌کنند، بیان کرد: ما تحت شدیدترین رگولیشن‌ها در دنیا فعالیت می‌کنیم. در عمل هرچقدر کسب‌وکارهای داخلی را مسدودکرده و برروی پلتفرم‌های ایرانی محدودیت اعمال کنند، فرش قرمزی برای کسب‌وکارهای خارجی پهن کرده‌اند. در صورتی که این پلتفرم‌ها به راحتی می‌توانند دارایی کاربران ایرانی را ضبط کنند و پاسخگو نباشند. این ریسک بزرگی است که بانک مرکزی به مردم و کسب‌وکارهای ایرانی تحمیل کرده است.

او افزود: اعتماد و اعتباری که صرافی‌های آنلاین و پلتفرم‌های رمزارز کسب کرده‌اند، نتیجه سال‌ها تلاش و فعالیت مستمر است. بستن درگاه پرداخت این پلتفرم‌ها در حقیقت چوب حراج زدن به اعتبار این پلتفرم‌ها و خیانتی است که با اعداد و ارقام قابل ارزیابی نیست. این اقدام زیان بزرگی را بر کسب‌وکارهای فعال در زمینه رمزارزها تحمیل کرده است.

امیری گفت: امیدواریم حرف‌هایی که جسته و گریخته مطرح می‌شود اشتباه باشد و این مشکل هرچه سریع‌تر رفع شود. این پلتفرم‌ها که در عمل پیشران حوزه نوآور بخش خصوصی هستند، با چنین اقداماتی متضرر خواهند شد. کاربران با وجود فیلترینگ همواره ترجیح می‌دهند ریسک بالاتر را پذیرفته و در پلتفرم‌های خارجی فعالیت کنند، اگر امروز شاهد فعالیت کاربران در صرافی‌های آنلاین داخلی هستیم به دلیل اعتماد کاربران است. پلتفرم‌های داخلی بدون اینکه مشوق خاصی دریافت کنند و تنها با کسب اعتماد مردم تاکنون موفق بوده‌اند. این اقدامات چوب حراج بر اعتماد و اعتبار پلتفرم‌های داخلی کشور، به خصوص پلتفرم‌های فعال در زمینه رمزارزها است.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=99561

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.