به گزارش رویداد خبر به نقل از روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، احسان زرینبخش، عضو مرکز داوری سازمان نصر تهران معتقد است تفاهمنامه همکاری که مابین مرکز داوری سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با مرکز داوری اتاق بازرگانی تهران منعقد شده، به افزایش دانش و تجربه این دو مرکز در حوزه داوری کمک خواهد کرد. برای گفتوگوی بیشتر در این زمینه با احسان زرینبخش مصاحبهای داشتیم که در ادامه میخوانید.
در نمایشگاه الکامپ ۲۷، مرکز داوری نصر تهران و اتاق بازرگانی تهران تفاهمنامهای را امضاء کردند. هدف از امضای این تفاهمنامه چه بود؟
مرکز داوری اتاق بازرگانی تهران از سابقه و تجربیات بسیار عالی در حوزه داوری برخوردار است. این پیشینه جایگاه ویژهای را برای مرکز داوری اتاق در میان فعالان بخش خصوصی به وجود آورده است. مرکز داوری نصر تهران برخلاف مرکز داوری اتاق نوپا و تازهکار محسوب میشود. این مرکز به صورت تخصصی به حوزه فناوری اطلاعات که جزو مهمترین حوزههای در حال رشد محسوب میشود، توجه دارد. با توجه به هایتک بودن این حوزه، مرکز داوری نصر تهران همواره سعی دارد از کارشناسان و داورانی با دانش بالا و بروز در حوزه فناوری اطلاعات استفاده کند. این مسئله جزو مهمترین ویژگیهای این مرکز به حساب میآید. تفاهمنامه دو مرکز با هدف استفاده از تجربیات و ویژگیهای موجود به امضاء رسید. سعی داریم با استفاده از مفاد تفاهمنامه همکاری پایدار و همهجانبه را با مرکز داوری اتاق تهران به وجود بیاوریم.
بنظر شما همکاری مرکز داوری نصر تهران با سایر نهادها و تشکلها تا چه اندازه میتواند به بهبود فعالیتهای آن و در ادامه رشد آن کمک کند؟
هدف اصلی و مهم مرکز داوری نصر تهران و سایر نهادهای اینچنینی ارائهی خدماتی مناسب و خوب به اعضای سازمان خود است. در واقع مرکز داوری سازمان نصر تهران همواره سعی داشته برای ارائهی خدماتی خوب به اعضاء، آن هم به صورت ملموس و قابل مشاهده برنامهریزی کند. از جمله راهکارهایی که میتواند به تحقق این مهم کمک کند و به افزایش آگاهی فعالان صنفی نسبت به خدمات هر مجموعه منجر شود، ایجاد همکاریهای مشترک با سایر نهادهای فعال در آن حوزه است. ما نیاز به گسترش این نوع همکاریها برای آشنایی بیشتر بدنه صنف با مرکز داوری داریم و تفاهمنامه با مرکز داوری اتاق نیز ذیل همین ایده صورت گرفت. امیدوارم در آینده نیز با برقراری ارتباط با سایر تشکلها در این امر موفقتر از قبل قدم برداریم.
بنظر شما مرکز داوری نصر تهران برای تبدیل شدن به یک نهاد همه شمول و مرجع در صنف فاوا باید چه مسیری را طی کند؟
مرکز داوری سازمان نصر تهران برای تبدیل شدن به یک نهاد همه شمول در حوزه فعالیت خود باید به موارد متعددی توجه کند. مهمترین نکته در این خصوص، توجه به داوری دقیق پروندههای واصله و تلاش برای صدور رای عادلانه در هر پرونده است. مهمترین کاری که مرکز باید انجام دهد توجه به دو مسئله فوقالذکر است. در واقع باید برای تمامی پروندههای واصله وقت مناسب و کافی رسیدگی در نظر گرفته شود و از کارشناسان و داوران متخصص و با صلاحیت بالا استفاده شود تا منجر به افزایش اعتبار مرکز میان فعالان حوزه فناوری اطلاعات شود. هر رای عادلانه و درستی که از طرف مرکز صادر شود، یک دستاورد و تبلیغ مهم برای ارتقای جایگاه آن است. در حال حاضر تمام تلاش اعضای مرکز داوری سازمان این است که مرکز در جهت انجام وظیفه اصلی خود گام بردارد و با ارائهی کارنامهای درخشان در زمینهی رسیدگی پروندههای داوری بر اعتبار و جایگاه خود بیفزاید. خوشبختانه تا امروز مرکز در این امر موفق بوده است و توانسته با ریزبینی و دقت بالا در رسیدگی به پروندهها و استفاده از کارشناسان خبره بر میزان کیفیت رایهای صادر شده بیفزاید.
با توجه به جدیدالتاسیس بودن این مرکز، به نظر شما این مرکز به آن درجه از پختگی و تکامل رسیده است که بتواند به قدم های بعدی در مسیر رشد خود بیندیشد؟
همانطور که اشاره کردید مرکز داوری سازمان نظام صنفی رایانهای تهران جدیدالتاسیس و نوپا محسوب میشود. این مرکز نیاز دارد برای ارائهی خدمات بهتر به پختگی و تجربه بیشتری برسد. برای رسیدن به این مقصود مرکز در حال طی کردن قدمهای آهسته اما ممتد و پیوسته است تا به مرور به آن درجه پختگی مورد نیاز دست پیدا کند. در این مسیر باید به تجربهاندوزی، افزایش دانش و ایجاد تعاملات جدید با سایر نهادها توجه کنیم تا ماحصل آن ارتقای کیفیت فعالیتهای مرکز باشد. این مسیر با چالشها و سختیهایی همراه خواهد بود اما معتقدم سرانجام مرکز داوری سازمان اهداف خود دست پیدا خواهد کرد. اگر هر پروندهای که به مرکز ارجاع میشود را بتوانیم با دقت بررسی کنیم و همهی ابعاد آن را در نظر داشته باشیم میتوانیم ادعا کنیم که مرکز به پختگی کامل رسیده است.
مهمترین چالشها بر سر راه رشد و توسعه این مرکز را چه می دانید؟
مرکز داوری سامان نصر تهران به مانند هر نهاد نوپای دیگری برای رشد و توسعه با چالشهای متنوعی روبهرو است. بنظر من یکی از مهمترین چالشهایی که پیشروی مرکز وجود دارد، عدم آگاهی فعالان حوزه فناوری اطلاعات از قابلیتهای متنوع مرکز در زمینه رفع اختلافات و چالشهای حقوقی است. متاسفانه هنوز بسیاری از فعالان این حوزه نمیدانند مرکز داوری چه کمکی میتواند به آنها کند. این موضوع باعث شده است که در خیلی از موارد برای بررسی اختلافات خود به نهادهای دیگر مراجعه کنند و یا در هنگام تدوین قرارداد برای داوری از مرکز نام نبرند.