• امروز : پنج شنبه - ۲۴ آبان - ۱۴۰۳
2

شستا سرمایه‌گذاری در صنعت استراتژیک زغال‌سنگ را توسعه می‌دهد

  • کد خبر : 96976
  • 21 آبان 1403 - 17:12
شستا سرمایه‌گذاری در صنعت استراتژیک زغال‌سنگ را توسعه می‌دهد

سرمایه‌گذاری در صنعت زغال‌سنگ، یکی از اولویت‌های اصلی شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) و هلدینگ معدنی تاصیکو بوده و تلاش می‌شود با افزایش سرمایه‌گذاری و بهره‌مندی از فناوری‌های جدید، برداشت از معادن توسعه یابد.

به گزارش رویداد خبر به نقل از شستا رسانه، سهم زغال‌سنگ به‌عنوان بزرگ‌ترین منبع در سبد انرژی جهان در سال ۲۰۲۳ به میزان ۳۲ درصد اعلام شده و براساس پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی، این سهم تا سال ۲۰۳۰ به ۳۸ درصد افزایش خواهد یافت، امروزه با استفاده از فناوری های نوین، زغال سنگ به عنوان سوخت پاک، آلایندگی کمتری حتی نسبت به گاز طبیعی دارد.

در حال حاضر، با وجود ۳ میلیارد تن ذخایر قطعی زغال‌سنگ در ایران، سالانه تنها ۳٫۵ میلیون تن زغال‌سنگ خام، معادل ۱٫۷ میلیون تن کنسانتره در کشور تولید می‌شود که بیش از ۴۰ درصد از این میزان توسط شرکت زغال‌سنگ پروده طبس (کزغال) از شرکت‌های وابسته به شستا تولید می‌شود.

هلدینگ صدر تأمین (تاصیکو) وابسته به شستا، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های معدنی کشور، با هدف پاسخ به نیازهای فزاینده‌ی بازار داخلی و با تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید و بهره‌برداری بهینه از معادن زغال‌سنگ، به دنبال توسعه‌ی پایدار و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره‌ی تولید و مصرف آن است.

تاصیکو، با استراتژی توسعه‌ی شرکت‌های تابعه در راستای خلق ارزش، اعلام آمادگی نموده است که با در اختیار گرفتن و سرمایه‌گذاری در نیروگاه برق زغال‌سوز نیمه کاره مزینو طبس با ظرفیت ۶۵۰ مگاوات و با بهره‌گیری از زغال‌سنگ حرارتی در تأمین ۲% از برق کشور و صرفه‌جویی در ۲٫۵ میلیارد متر مکعب مصرف گاز طبیعی، ایفای نقش نماید.

سهم زغال سنگ در سبد انرژی جهان روز به افزایش است؛ براساس بررسی آماری انرژی جهانیِ اعلام شده در سال ۲۰۲۴ توسط آژانس بین المللی انرژی، هم‌چنان زغال‌سنگ در صدر تامین‌کنندگان عمده انرژی، معادل ۳۲ درصد از انرژی جهان را تأمین می‌کند.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی هم در آیین یادبود چهلمین روز درگذشت جان‌باختگان حادثه‌ی معدن معدنجوی طبس به ظرفیت و میزان ذخایر معادن زغال‌سنگ در کشور، میزان برق و فولاد تولید شده از ذخایر زغال‌سنگ در جهان، ناترازی انرژی و مشکلات مواجهه با قطعی برق و گاز، عدم بهره‌مندی از ظرفیت معادن زغال‌سنگ در کشور و هم‌چنین مشکلات قیمت‌گذاری در این صنعت و ناایمن بودن تعداد زیادی از معادن زغال‌سنگ کشور اشاره کرد و اصلاح سیاست‌گذاری‌ها و رفع مشکلات با توجه بیشتر به برنامه‌ریزی‌ها و اصلاحات بلندمدت را مورد تاکید قرار داد.

توسعه زنجیره زغال‌سنگ با ذخایر غنی زغال‌سنگ کشور، با استفاده از فناوری‌های نوین، مخصوصاً در جایگزینی با گاز طبیعی به عنوان خوراک صنایع پتروشیمی و فولاد و در تولید برق در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی می‌تواند عالوه بر رفع ناترازی انرژی کشور، موجب رونق اشتغال، توسعه صادرات گاز طبیعی، رونق بهره‌برداری از معادن کوچک زغال سنگ و اقتصادی شدن افزایش ایمنی در آنها گردد.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=96976

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.