• امروز : جمعه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۴

اخبار ویژه

چالش‏‏‌ها و راهکارها در راستای شعار سال ۱۴۰۴؛ «سرمایه‏‏‌گذاری برای تولید» موفقیت‌های بانک صادرات ایران در مسیر بازگشت به جایگاه شایسته خود سرعت گرفته است پست بانک ایران سهمیه تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه، خرید و ساخت مسکن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۴ را به شعب بانک در سراسر کشور ابلاغ کرد قدردانی مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان از بانک مسکن/ نقش کلیدی در پیشبرد نهضت ملی مسکن با آسیب‌شناسی و تزریق نقدینگی محدود، مشکلات صنایع قابل‌حل است سفر مدیرعامل بانک ملی ایران به ارومیه، گامی برای تقویت تولید و اقتصاد منطقه‌ای نشست سرپرست بیمه آسیا و شبکه فروش لزوم ارتقای سطح خدمت‌رسانی با بهره‌گیری حداکثری از بسترهای هوشمند رشد ۵۱ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه سرمد در سال ۱۴۰۳ بیمه مرکزی در جمع دستگاه‌های دارای عملکرد مطلوب بهره‌وری قرار گرفت رئیس هیئت‌مدیره بانک سینا از شرکت خودرو سازی آرتابان دیزل بازدید کرد

5

بازار ۱۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات به همسایگان

  • کد خبر : 9482
  • 29 بهمن 1399 - 12:02
بازار ۱۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات به همسایگان

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: بر اساس پژوهش های ما کشورهای همسایه تا ۱۱۰۰ میلیارد دلار ظرفیت صادرات دارند که می توانیم ۲۰ درصد این بازار را در اختیار بگیریم.

به گزارش تجارت گردان به نقل از مهر، حمید زادبوم صبح امروز در هفتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی درباره صادرات به کشورهای همسایه گفت: در سال ۲۰۱۹ در مؤسسه مطالعات بازرگانی، پژوهشی داشتیم که نشان می‌داد که کشورهای همسایه ما در حوزه واردات تا ۱۱۰۰ میلیارد دلار می‌توانند بازار داشته باشند.

وی افزود: با توجه به فرمایش مقام معظم انقلاب مبنی بر اینکه باید ۲۰ درصد بازار کشورهای همسایه را در اختیار داشته باشیم، این بازار برای ما تا ۲۰۰ هزار دلار ایجاد فرصت می‌کند البته این میزان صادرات به همسایگان نداریم.

رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: در این چند ساله صادرات ما ۴۴ تا ۴۵ میلیارد دلار بوده است البته پتانسیل آن را داریم که این میزان صادرات را افزایش دهیم.

وی افزود: به عبارت دیگر با اتکا به منابع داخلی کشور که کم هم نیست می‌توانیم آنها را به تولید تبدیل کرده و صادر کنیم.

زادبوم تاکید کرد: فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان نگران بازار محصولات خود نباشند بازار آنها همین کشورهای همسایه ماست. چهار کشور عمده واردکننده تا ۱۱۰۰ میلیارد دلار، امارات، ترکیه، روسیه و عربستان است که باید درباره نحوه تعامل با آنها بررسی‌هایی صورت گیرد. بنابراین باید کاری کنیم تجار و صادرکنندگان ما احساس آرامش کنند.

وی ادامه داد: صادرات برق ما به پاکستان ۱۰۰ مگاوات است که آنها علاقه مندند تا ۵۰۰ مگاوات افزایش یابد و ما این ظرفیت را داریم

رئیس سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: توانیر در حال سرمایه گذاری است که صادرات برق به پاکستان را افزایش دهد که این اتفاق به افزایش روابط میان دو کشور کمک می‌کند.

زادبوم گفت: در بحث موافقت نامه ترجیحی با ۶ یا ۷ کشور موافقت نامه ترجیحی امضا کردیم. با سوریه تجارت آزاد داریم، عضو اتحادیه اوراسیا شده ایم، با صربستان وارد مذاکره شده ایم تا تجارت آزاد داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: دستیابی به تجارت آزاد با کشورهای دیگر هوشمندی لازم را می‌طلبد. مثلاً برای ایجاد تجارت آزاد با اوراسیا باید هم امتیاز بدهیم و هم امتیاز بگیریم، دولت و مجلس هم حمایت کنند.

رئیس سازمان توسعه تجارت یادآور شد: با کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و عراق که روابط اقتصادی ما یک طرفه است نمی‌تواند این وضعیت بلندمدت ادامه داشته باشد، ما در حال حاضر ۳۰ درصد بازار افغانستان و ۲۰ درصد بازار عراق را داریم اما مرتب به ما انتقاد می‌کنند که ما هم باید به شما کالا صادر کنیم از همین رو تعرفه صادرات ۲۰ قلم کالا به افغانستان را صفر در نظر گرفته ایم.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=9482

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.