• امروز : جمعه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۴

اخبار ویژه

چالش‏‏‌ها و راهکارها در راستای شعار سال ۱۴۰۴؛ «سرمایه‏‏‌گذاری برای تولید» موفقیت‌های بانک صادرات ایران در مسیر بازگشت به جایگاه شایسته خود سرعت گرفته است پست بانک ایران سهمیه تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه، خرید و ساخت مسکن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۴ را به شعب بانک در سراسر کشور ابلاغ کرد قدردانی مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان از بانک مسکن/ نقش کلیدی در پیشبرد نهضت ملی مسکن با آسیب‌شناسی و تزریق نقدینگی محدود، مشکلات صنایع قابل‌حل است سفر مدیرعامل بانک ملی ایران به ارومیه، گامی برای تقویت تولید و اقتصاد منطقه‌ای نشست سرپرست بیمه آسیا و شبکه فروش لزوم ارتقای سطح خدمت‌رسانی با بهره‌گیری حداکثری از بسترهای هوشمند رشد ۵۱ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه سرمد در سال ۱۴۰۳ بیمه مرکزی در جمع دستگاه‌های دارای عملکرد مطلوب بهره‌وری قرار گرفت رئیس هیئت‌مدیره بانک سینا از شرکت خودرو سازی آرتابان دیزل بازدید کرد

7

توسعه صنایع، مدیون سازوکار بورس کالاست

  • کد خبر : 72129
  • 04 تیر 1402 - 18:38
توسعه صنایع، مدیون سازوکار بورس کالاست

علی رستمی گفت: شرایط بازار و صنعت قبل از تاسیس بورس کالا را از یاد نبرده‌ایم، زمانی که شرکت‌های تولیدی به دلیل قیمت‌گذاری دستوری رمقی برای توسعه نداشتند و اگر هم توسعه‌ای شکل می‌گرفت، ناشی از تزریق دلارهای نفتی بود؛ اما در این سال‌ها به واسطه سازوکار بورس کالا، شرکت‌های تولیدی توسعه یافته‌اند و امروز به عنوان پیشران‌های اقتصاد ایران شناخته می‌شوند.

به گزارش رویداد خبر به نقل از کالاخبر، علی رستمی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران درباره اهمیت بورس کالا در تسهیل تامین منابع مالی در اقتصاد ایران گفت: اگر موفقیتی در شرایط کنونی در توسعه اقتصاد صنعتی ایران شکل گرفته، بخش قابل توجه آن مرهون بازار سرمایه به خصوص بورس کالاست.

وی با اشاره به شرایط دهه ۷۰ در اقتصاد ایران تصریح کرد: اگر به عقب برگردیم و شرایط بازار و صنعت قبل از تاسیس بورس کالا در اقتصاد ایران را مرور کنیم، می‌بینیم که نظام قیمت‌گذاری دستوری در دهه ۷۰ با ایجاد بسترهای رانت‌زا، فرصت‌های رشد و توسعه را از بنگاه‌ها گرفته بود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: بسیاری از بنگاه‌ها قبل از راه‌اندازی و تاسیس بورس کالا، رمقی برای توسعه نداشتند و اگر هم توسعه‌ای صورت می‌گرفت ناشی از تزریق دلارهای نفتی بود. این در حالی است که توسعه امروز بنگاه‌ها ناشی از فعالیت های واقعی و سود عملکرد شفاف شرکت ها در بورس کالاست نه سودهای موهومی.

به گفته رستمی در وضعیت کنونی تمام بنگاه‌هایی که کالا و محصول‌هایشان در بورس کالا عرضه می‌کنند و به نوعی از قیمت‌گذاری برنامه‌ریزی شده یا دستوری فاصله گرفته‌اند، همه در شرایط رقابتی توانستند توانمند شوند و اکنون به عنوان پیشران‌های اقتصاد ایران شناخته می‌شوند.

وی در پایان تاکید کرد: به همین دلیل یکی از مولفه‌های توسعه صنعتی اقتصاد ایران مدیون بازار سرمایه، به ویژه بورس کالاست. بورس کالا با ایجاد محیط رقابتی و شفاف معاملاتی در زمینه کم رنگ‌شدن نظام قیمت‌گذاری دستوری و تسهیل تامین منابع مالی تولیدکننده، ظرفیت‌ها و امکاناتی را شکل داده که بنگاه‌ها نهایت بهره‌برداری را از آن داشته‌اند.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=72129

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.