• امروز : جمعه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۴

اخبار ویژه

چالش‏‏‌ها و راهکارها در راستای شعار سال ۱۴۰۴؛ «سرمایه‏‏‌گذاری برای تولید» موفقیت‌های بانک صادرات ایران در مسیر بازگشت به جایگاه شایسته خود سرعت گرفته است پست بانک ایران سهمیه تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه، خرید و ساخت مسکن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۴ را به شعب بانک در سراسر کشور ابلاغ کرد قدردانی مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان از بانک مسکن/ نقش کلیدی در پیشبرد نهضت ملی مسکن با آسیب‌شناسی و تزریق نقدینگی محدود، مشکلات صنایع قابل‌حل است سفر مدیرعامل بانک ملی ایران به ارومیه، گامی برای تقویت تولید و اقتصاد منطقه‌ای نشست سرپرست بیمه آسیا و شبکه فروش لزوم ارتقای سطح خدمت‌رسانی با بهره‌گیری حداکثری از بسترهای هوشمند رشد ۵۱ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه سرمد در سال ۱۴۰۳ بیمه مرکزی در جمع دستگاه‌های دارای عملکرد مطلوب بهره‌وری قرار گرفت رئیس هیئت‌مدیره بانک سینا از شرکت خودرو سازی آرتابان دیزل بازدید کرد

3

صنعت فولاد و پتروشیمی در دوره تحریم به یاری دولت آمدند

  • کد خبر : 6680
  • 18 دی 1399 - 14:46
صنعت فولاد و پتروشیمی در دوره تحریم به یاری دولت آمدند

یک مقام مسئول گفت: تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران موجب شد، عملاً درآمدزایی به ویژه تامین ارز مورد نیاز کشور از محل فروش نفت کاهش پیدا کند اما صنعت فولاد و پتروشیمی به یاری دولت آمدند.

 به گزارش رویداد خبربه نقل از ذوب آهن اصفهان، علی احمدیان در گفتگویی اظهار داشت: تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان موجب شد عملاً درآمدزایی به ویژه تأمین ارز مورد نیاز کشور از محل فروش نفت کاهش چشمگیری پیدا کند که چالش‌ها و بحران‌های خود را به دنبال داشت اما صنعت فولاد و پتروشیمی در این برهه به یاری دولت آمدند.

وی افزود: این یاری به اندازه‌ای بود که رئیس جمهور در سخنان خود از صنایع فولاد و پتروشیمی به عنوان خط مقدم جنگ اقتصادی نام برد که به موقع ارز خود را برگردانده‌اند و اگر دولت افتخار می‌کند که در برابر آمریکا، تحریم و فشار خارجی ایستاده است، حاصل این کمک و تلاش است.

احمدیان با اشاره به این که در این بین صنعت فولاد با وجود مشکلات ناشی از تحریم در صادرات فعال بود و حتی شرکت‌هایی مانند ذوب آهن اصفهان به جهت بازگرداندن کامل و سریع ارز ناشی از صادرات خود مورد تقدیر بانک مرکزی نیز قرار گرفتند، افزود: اگر تحریم نتوانست مانع صادرات فولاد شود اما خود تحریمی کار خود را کرد و در قالب شیوه نامه جدید برای عرضه و فروش محصولات فولادی از سوی وزارت صمت وارد عمل شد تا واحدهای فولادی با چالش‌های جدی در این خصوص مواجه شوند.

رئیس هیأت مدیره ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: این مجتمع عظیم صنعتی جهت تأمین زغال خارجی و کک و همچنین تجهیزات خود نیاز مبرم به ارز دارد و این ارز را از طریق صادرات تأمین می‌کند و لذا مشکلات پیش آمده در صادرات این شرکت می‌تواند تولید و اشتغال در این شرکت را با بحران مواجه سازد.

وی افزود: کاهش صادرات برای تمام واحدهای فولادی چالش ایجاد می‌کند اما بر ذوب آهن اثر بیشتری دارد و می‌تواند بحران زا باشد. این اثر بیشتر ناشی از عدم برخوردای این شرکت از یارانه انرژی است. در واقع ذوب آهن اصفهان با شیوه کوره بلند، فولاد تولید می‌کند و بخشی از انرژی خود را که سهم عمده آن کک است با قیمت‌های جهانی خریداری می‌کند.

رئیس هیأت مدیره ذوب آهن گفت: این شرکت برای تأمین کک مورد نیاز خود، باید زغال خارجی خریداری کند تا با زغال داخلی که کیفیت مطلوب ندارد، ترکیب کرده و انرژی مورد نیاز کوره بلند خود را تأمین نماید. لذا عدم تأمین ارز لازم برای خرید زغال خارجی، امکان استفاده از زغال داخلی را نیز از بین می‌برد واین امر اشتغال ۱۷ هزار نفر در معادن زغال سنگ استان‌های کرمان، سمنان و مازندران را به خطر می‌اندازد و تبعات سیاسی، اجتماعی و امنیتی زیادی به همراه خواهد داشت.

احمدیان با اشاره به راه اندازی قریب الوقوع کوره بلند شماره یک این شرکت با ظرفیت سالانه ۸۰۰ هزارتن در سال جهش تولید، گفت: راه اندازی این کوره به همراه تولید محصولات مهمی همچون ریل، چشم انداز خوبی برای این شرکت ترسیم نمود اما عدم تأمین ارز مورد نیاز ذوب آهن برای واردات زغال و کک، این کوره بلند را با چالش تأمین مواد اولیه مواجه می‌سازد.

وی افزود: هم اکنون پروژه‌های توسعه حمل و نقل ریلی کشور کاملاً وابسته به تولید ریل ذوب آهن هستند و حتی اخیراً امکان صادرات این محصول نیز فراهم شد اما اگر ارزی برای تأمین تجهیزات لازم نداشته باشیم، کارگاه تولید ریل نیز با چالش مواجه می‌شود.

این مقام مسئول ذوب آهن با اشاره به موفقیت‌های اخیر این شرکت در صادرات محصولات خود گفت: این مجتمع عظیم صنعتی در کنار تأمین نیاز داخل، موفق شده با شناسایی بازارهای جدید، ۵۰ درصد محصولات خود را صادر کند اما این وقفه در صادرات، قراردادهای بلند مدت صادراتی را با مشکل مواجه ساخته و بازارهایی که در شرایط تحریم به سختی پذیرای محصولات این شرکت شدند به دست رقبا می‌سپارد که این امر زیان جبران ناپذیری نیز به روابط صمیمانه تجاری باکشورهای همسایه وارد می‌کند.

رئیس هیأت مدیره ذوب آهن گفت: مجموعه این مشکلات که کیان ذوب آهن اصفهان، تولید ملی و اشتغال ۱۴ هزار نفر در این شرکت، ۱۷ هزار نفر در معادن زغال سنگ و هزاران نفر به صورت غیر مستقیم را با خطر مواجه می‌سازد، هیأت مدیره این مجتمع عظیم صنعتی را بر آن داشت که مصوبه‌ای برای مراجعه به مبادی ذیربط تدوین کند و اعتراض خود را بیان نماید و در صورت عدم دریافت پاسخ مناسب، از طریق مراجع قضائی خواسته برحق خود را دنبال نماید.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=6680

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.