• امروز : شنبه - ۲۲ شهریور - ۱۴۰۴

اخبار ویژه

۵۳۰۰ فقره وام و تسهیلات، هدیه بانک صادرات ایران به سرزمین «رنگین‌کمان اقوام» نگاهی به رویکرد جامع نستله در ارتقای استانداردهای کیفی از مزرعه تا سفره محمد وطن پور: بانکداری خرد اساس فعالیت در بانک صادرات ایران است استمرار صدرنشینی سپ در تعداد کل تراکنش‌های پرداخت ایران کُربنکینگ ایران: در مسیر بلوغ یا گرفتار سکون؟ اعلام اسامی شعبه‌های کشیک بانک پاسارگاد در استان‌ تهران در روز‌ پنج‌شنبه ۲۰شهریورماه بانک ملی ایران نماد استقلال، اعتماد و هویت ملی ایرانیان است حرفه‌ای گری در مسیر تحقق اهداف؛ معیار ارزیابی و ارتقای مدیران / تسریع در فروش اقساطی واحدهای مسکونی نهضت ملی تامین مالی ۹۷ هزار میلیارد ریالی طرح نهضت ملی مسکن در مدیریت غرب تهران/ پرداخت بیش از ۷۴ هزار میلیارد ریال سهم الشرکه برای ساخت پروژه ها اعلام شعب کشیک بانک صادرات ایران در روز پنجشنبه ۲۰ شهریور‌ماه بانک توسعه صادرات ایران می‌تواند محور اصلی رشد صادرات غیرنفتی شود

8

بانک مرکزی برای ترخیص ۶.۵ میلیون تن کالای اساسی باید ۳.۵ میلیارد دلار تامین کند/ ترخیص ۵ میلیارد دلار کالای اساسی از ابتدای سال

  • کد خبر : 21370
  • 23 مرداد 1400 - 14:03

معاون گمرک ایران اظهار داشت: به طور کلی با احتساب کالاهایی که تخلیه شده‌اند و برای آنها قبض انبار تهیه شده و کالاهایی که در حین تخلیه هستند و کالاهایی که در بنادر کشور بنادر موجود است، ۶٫۱ میلیون تن کالای اساسی در کل بنادر موجود است که با احتساب کالاهای اساسی در گمرکات، میزان […]

به گزارش رویداد خبر ، مهرداد ارونقی در گفت‌وگو با ایلنا درباره آخرین وضعیت رسوب کالا در بنادر کشور اظهار داشت: در حال حاضر در بنادر کشور ۴٫۶ میلیون تن موجود است و ۱۹ فروند کشتی در حال تخلیه کالاهای اساسی هستند که اکثر این کالاها هنوز ارز ترجیحی دریافت می‌کنند. ۴۴۵ هزار تن کالا در حال تخلیه است و همچنین  ۲۶ فروند کشتی هم در لنگرگاه پهلو گرفته‌اند که برخی از آنها مشکل اسنادی داردند، این کشتی‌ها یک میلیون و یکصد هزار تن کالاهای اساسی را در خود جای داده‌اند.

وی افزود: به طور کلی با احتساب کالاهایی که تخلیه شده‌اند و برای آنها قبض انبار تهیه شده و کالاهایی که در حین تخلیه هستند و کالاهایی که در بنادر کشور بنادر موجود است، ۶٫۱ میلیون تن کالای اساسی در کل بنادر موجود است که با احتساب کالاهای اساسی در گمرکات، میزان کالاهای اساسی به بالای ۶٫۵ میلیون تن می‌رسد. 

معاون گمرک ایران درباره تامین ارز کالاهای اساسی گفت: ۵٫۲ میلیارد دلار از ابتدای سال تاکنون کالاهای اساسی ترخیص شده است و طبق آخرین گزارش‌ها، بانک مرکزی  برای جو ۶۰۹میلیون دلار، برای دانه‌های روغنی ۹۰۳ میلیارد دلار‌، برای ذرت یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار، برای روغن خام یک میلیارد و ۲۴۹ میلیون دلار ، برای کنجاله ۵۳۱ میلیون دلار و برای گندم ۳۴۳ میلیون دلار تامین شده که مجموع آن به ۵ میلیارد دلار می رسد.  

ارونقی تاکید کرد: در حالی که بانک مرکزی برای کالاهای اساسی ۵ میلیارد دلار تامین ارز داشته اما گمرک ۵٫۲ میلیارد دلار کالای اساسی ترخیص کرده بنابراین ۲۰۰ میلیون دلار کالایی که ترخیص شده اضافه بر ارزی است که از سوی بانک مرکزی  تامین شده که مشمول ترخیص ۹۰ درصدی بوده‌اند.  

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از  ۶٫۵ میلیون تن کالای اساسی که در بنادر و گمرکات موجود است، به چیزی حدود ۳ تا ۳٫۵ میلیارد دلار تامین ارز نیاز دارد که بانک مرکزی می‌تواند با استفاده از ظرفیت اعتباری مجوز ترخیص کالا را صادر کند و ظرف موعد مقرر پس از ترخیص باید این ارز را تامین و تخصیص دهد .  

معاون گمرک ایران درباره مذاکرات برای تامین ارز برای این میزان کالای اساسی گفت: در ستاد هماهنگی اقتصادی دو مورد موضوع تعیین تکلیف شد اول اینکه  به تمام این ظرفیت ارز داده شود و اگر کسی می‌تواند کالاهای خود را به صورت اعتباری وارد کند، این اقدام را انجام دهد و بانک مرکزی باید این روند تسهیل کند. دوم اینکه کسانی که کالای خود را به صورت اعتباری خارج کردند نگرانی بابت تأمین ارز نداشته باشند، حتی اگر کالاهایشان از گروه یک به دو انتقال پیدا کرد. اگر این مورد عملیاتی شود صاحبان کالا با اطمینان بیشتری نسبت به ترخیص اقدام می کنند.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=21370

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.