به گزارش رویداد خبر به نقل از روزنامه اینترنتی فراز؛ نگاهی به آمار و گزارشها نشان میدهد که بخش عمدهای از این سرمایهگذاریها و تامینهای مالی، در میانمدت و بلندمدت، به ایجاد پروژههای ملی در سطح کشور منجر شده است. برای مثال، تامین مالیِ ایجاد زنجیره تولید فولاد (از معدن تا شمش) باعث شده تا بیش از ۴۰ پروژه ملی فعالیتهای معدنی و صنعتی در مالکیت بیش از ۱٫۵ میلیون نفر سهامدار مستقیم و غیرمستقیم قرار بگیرد. سایر شرکتهایی که سهامی عام نیستند نیز براساس سیاستهای راهبری بانک و در زمان مناسب در بورس عرضه خواهند شد.
بانک پاسارگاد در همین عرصه، در حوزه انرژی نیز حرفی برای گفتن دارد. تامین مالی بیش از ۱۷ پروژه در بخش انرژی و تولید بیش از ۳٫۴۰۵ مگاوات برق، تولید نفت خام و سنگین و اکتشافات و استخراج میادین جدید نفتی با ظرفیت ۱۱۰٫۰۰۰ بشکه در روز، از جمله تلاش بانک پاسارگاد برای سرمایهگذاری در حوزه حساس و سرنوشتساز انرژی در کشور است. بهرهبرداری فاز اول این پروژه در اسفند ۱۴۰۲ با حضور رییس فقید دولت سیزدهم صورت پذیرفت.
تامین مالی ۱۵پروژه در بخش فناوری اطلاعات، پذیرش تامین مالی ۸ پروژه در بخش سلامت و برنامهریزی برای ساخت ۷ بیمارستان مجموعاً به ظرفیت ۷٫۰۰۰ تخت بیمارستانی و عملیاتی کردن طرح ملی خطوط سراسری صادرات گاز به عراق به طول ۵۹۵ کیلومتر با هزینه ۳/۲ میلیارد دلار از دیگر فعالیتهای بانک پاسارگاد در حوزه سرمایهگذاری و تامین مالی پروژههای ملی در کشور است.
علاوه بر این اما، این بانک خصوصی فعالیتهایی را نیز در کارنامه داشته که علاوه بر تامین سرمایه در گردش و سرمایه ثابت مورد نیاز صدها شرکت فعال و تاثیرگذاری آن در توسعه اقتصادی و زیربنایی کشور، منجر به تاثیرات مثبت اجتماعی در سراسر کشور شده است. ایجاد اشتغال در کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم به تعداد ۷۲۰٫۰۰۰ نفر، بهکارگیری حدود بیش از ۵۰۰۰ شرکت کوچک و متوسط در مرحله اجرای پروژههای مختلف، صادرات و ایجاد زیرساختهای صادراتی در شرایط تحریمی و فراهم نمودن بستر ارزآوری برای کشور، استفاده از مزیت رقابتی کشور در انتخاب نوع کالاهای تولید شده، تمرکز بر استانهای محروم، تغییر چهره استانها و فقرزدایی با ایجاد و اجرای طرحها، ایجاد زیرساختهای رفاهی در شهرهای محل اجرای طرحها، از جمله ایجاد مدرسه، درمانگاه، کتابخانه، ایجاد فضای سبز و … با هدف تعهد به مسئولیتهای اجتماعی بانک از جمله این فعالیتها بوده است.
بانک پاسارگاد همچنین توانسته با نوآوری و دانشمحوری در اجرای طرحها، توجه ویژهای به زیستبوم کشور نیز داشته باشد. از جمله این نوآوریها میتوان به ایجاد بسترهای فضای سبز، تصفیه فاضلاب شهر کرمان، استفاده از آب تصفیه شده در طرحهای بانک و بازگرداندن آب مازاد به چرخه استان مذکور، استفاده از تکنولوژیهای نوین و پتانسیل دانشبنیان از جمله استفاده از باکتری در تولید مس به روش بایو تانک لیچینگ و جلوگیری از هدر رفت انرژی و ایجاد بسترهای فضای سبز، جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی در بخش صنعت و معدن، ایجاد زنجیره ارزش و سرمایهگذاری در بخشهای استراتژیک و زیربنایی اشاره کرد.
آمار نیز گواه این گزارشها است. نگاهی به اطلاعات تسهیلات کلان و مرتبط بانک پاسارگاد در روزهای منتهی به پایان اسفندماه ۱۴۰۲، نشان میدهد جمع مانده تسهیلات و تعهدات کلان بانک ۱٫۶۱۶٫۹۹۹ میلیارد ریال بوده است. این رقم به تفکیک شامل جمع تسهیلات اعطایی ۱٫۵۸۶٫۱۵۶ میلیارد ریال و جمع تعهدات اعطایی ۳٫۶۲۴ میلیارد ریال است. در این آمار، جمع مانده تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط نیز ۲۱۶٫۷۳۴ میلیارد ریال، به تفکیک شامل جمع تسهیلات اعطایی ۲۱۳٫۶۷۶ میلیارد ریال و جمع تعهدات اعطایی ۳٫۰۵۸ میلیارد ریال است و مانده تسهیلات اعطایی به شرکتهای فرعی و وابسته بانک نیز تنها معادل ۱۰۸٫۰۰۰ میلیارد ریال است. بانک پاسارگاد همچنین بهمنظور پیشبرد اهداف خود و مدیریت و کنترل ریسک، نسبت به افزایش سرمایه اقدام نموده و در حال حاضر سرمایه نظارتی بانک برابر با ۷۰۶٫۴۹۳ میلیارد ریال است.
حضور فعال بانکهای غیردولتی در پروژههای ملی، بار مالی توسعه را تا حدود قابل توجهی از روی دوش دولت برمیدارد. به عبارت دیگر، در دوران جنگ اقتصادی و اعمال شدیدترین تحریمها علیه اقتصاد کلان کشور، تامین مالی پروژههای ملی با کمک بخش خصوصی اولا از درجا زدن چرخ اقتصاد کشور جلوگیری کرده و ثانیا امید به توسعه زیرساختها را زنده میکند. با این اوصاف به نظر میرسد که بانک پاسارگاد در سالهای اخیر، توانسته به خوبی از پس این مسئولیت سرنوشتساز برآید.