• امروز : شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۴

اخبار ویژه

چالش‏‏‌ها و راهکارها در راستای شعار سال ۱۴۰۴؛ «سرمایه‏‏‌گذاری برای تولید» موفقیت‌های بانک صادرات ایران در مسیر بازگشت به جایگاه شایسته خود سرعت گرفته است پست بانک ایران سهمیه تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه، خرید و ساخت مسکن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۴ را به شعب بانک در سراسر کشور ابلاغ کرد قدردانی مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان از بانک مسکن/ نقش کلیدی در پیشبرد نهضت ملی مسکن با آسیب‌شناسی و تزریق نقدینگی محدود، مشکلات صنایع قابل‌حل است سفر مدیرعامل بانک ملی ایران به ارومیه، گامی برای تقویت تولید و اقتصاد منطقه‌ای نشست سرپرست بیمه آسیا و شبکه فروش لزوم ارتقای سطح خدمت‌رسانی با بهره‌گیری حداکثری از بسترهای هوشمند رشد ۵۱ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه سرمد در سال ۱۴۰۳ بیمه مرکزی در جمع دستگاه‌های دارای عملکرد مطلوب بهره‌وری قرار گرفت رئیس هیئت‌مدیره بانک سینا از شرکت خودرو سازی آرتابان دیزل بازدید کرد

2

آسیب‌شناسی عقب‌ماندگی قوانین تجاری از فناوری‌های نوین مالی و بانکی

  • کد خبر : 102583
  • 09 اسفند 1403 - 14:46
آسیب‌شناسی عقب‌ماندگی قوانین تجاری از فناوری‌های نوین مالی و بانکی

عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران در نشست تخصصی «بررسی شرایط و چالش‌های فناوری‌های نوین در بانک‌ها و صنعت مالی و بانکی» بر لزوم وضع قوانین و مقررات تجاری متناسب با سرعت پیشرفت فناوری در این صنعت تأکید کرد.

به گزارش رویداد خبر به نقل از روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، یاسر مرادی در  نشست رویداد بانک و بیمه (فینشورتک) در جمع مدیران، فعالان و دست‌اندرکاران صنعت فناوری‌های نوین پرداخت ضمن آسیب‌شناسی موانع و مشکلات پیشرفت در بخش بانکداری و خدمات نوین ارائه شده توسط بانک‌ها، با بیان اینکه سرعت تحولات در این حوزه بیشتر از انتظار است، گفت: بانک‌ها در گذشته تنها با هدف واسطه‌گری وجوه و جذب و مصرف منابع به وجود آمدند اما در چند سال اخیر و به ویژه با خلق بازارهای مالی نوین، فعالیت‌های بانک‌ها از سمت واسطه‌گری وجوه به سمت توسعه خدمات مالی تغییر یافته است. مردم و نسل جدید متقاضی خدمات بانکی هستند اما با خود بانک‌ها کاری ندارند و نسل جدید تمایلی به مراجعه به شعب و دریافت حضوری خدمات بانک‌ها ندارد.

وی با اشاره به اینکه قوانین و مقررات اقتصادی متناسب با رشد و پیشرفت فناوری ها در حوزه مالی پیشرفت نداشته است، تأکید کرد: قانون تجارت متعلق به ۱۰۰سال پیش است و در بخش عمده ای از  آن از برخی شرکت ها و اسناد تجاری نام برده شده است که امروزه وجود خارجی ندارند.

مرادی با اشاره به تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا در ابتدای دهه ۶۰ گفت:  از آن زمان تاکنون تحولات بسیاری در زمینه بانکداری دنیا و کشور رخ داده اما ما میخواهیم با قوانین ۴۰ سال پیش بانکداری کنیم به همین دلیل فناوری‌های نوین در صنعت پرداخت از مجموعه مقررات و دستورالعمل‌های قانونی پیشی گرفته و حتی از چارچوب‌ها و قالب‌های حقوقی نیز فراتر عمل می‌کنند.

وی کفت: به طور مثال گردش مالی روزانه و هفتگی برخی بازارهای نوین مانند رمزارزها با کل نقدینگی ۴۰ همتی صنعت لیزینگ برابری می‌کند و دلیل آن این است که برخی خدمات را در قالب‌های سنتی نگاه داشته‌ایم و از سوی دیگر، بازارهای نوین مالی پشت سد قوانین و مقررات سنتی متوقف نشده اند.

عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران اظهار کرد: متأسفانه متناسب با رشد بازارهای مالی، دانش سیاست گذاران حوزه پولی و قانون‌گذاران رشد نکرده و نتوانسته‌اند پا به پای آنها پیش بیایند. در این میان اگر بانک‌ها وظایف و نقش خود را در این مسیر بازتعریف نکنند، از فناوری‌های نوین عقب خواهند ماند. البته بانک‌ها با ارائه اپلیکیشن ها و نئوبانکها درصدد خلق شرایط نوین و تغییر مسیر هستند به طور نمونه امروزه به جای پرکردن چندین صفحه مشخصات، با نرم‌افزارهای احراز هویت، افتتاح حساب انجام می‌شود و در کمترین زمان امکان دریافت تسهیلات وجود دارد.

مرادی از طی شدن مراحل قانونی پذیرش چک و سفته الکترونیک از سوی قوه قضاییه و همچنین قانونی بودن وثیقه‌گذاری دارایی‌های الکترونیک در سامانه ست بانک صادرات ایران خبر داد و افزود: با تلاش‌های انجام شده برای چک و سفته الکترونیک در حال حاضر اجرائیه صادر می‌شود و حتی خود قوه قضاییه در توثیق هوشمند نسبت به نهادهای مالی کشور پیشرو است.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=102583

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.