دکتر «غلامرضا فتحعلی» مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در نشست خبری «رویداد بزرگ بانک و بیمه فینشورتک» با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در دنیای امروز، اظهار داشت: هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار قدرتمند، انقلابی در صنعت، سیاست، فرهنگ و تمام جنبههای زندگی بشر ایجاد کرده است.
وی با اشاره به آمار و ارقام مربوط به بازار فناوری، گفت: ارزش بازار فناوری در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۴۲ میلیارد دلار بوده و پیشبینی میشود این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۱.۸ تریلیون دلار برسد. این رشد چشمگیر نشاندهنده اهمیت و تأثیرگذاری روزافزون فناوری، به ویژه هوش مصنوعی، در اقتصاد جهانی است.
فتحعلی اضافه کرد: سرمایهگذاریهای انجام شده در حوزه هوش مصنوعی توسط شرکتهای مختلف در سال ۲۰۲۳ از مرز ۱۰۰ میلیارد دلار گذشته است.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران با بیان ایkکه استفاده از هوش مصنوعی میتواند بهرهوری را تا ۴۰ درصد در سطح جهانی افزایش دهد، خاطرنشان ساخت: این افزایش بهرهوری میتواند از طریق خودکارسازی فرآیندها، بهبود تصمیمگیریها، کاهش خطاها و افزایش سرعت انجام کارها حاصل شود.
وی با اشاره به اینکه بهرهوری در بانکهای کشور پایین است، گفت: تحلیل داده بزرگ با هوش مصنوعی ۹۰ درصد بیشتر از روشهای سنتی است که میتواند میزان خطا را تا ۷۰ درصد کاهش دهد.
فتحعلی افزود: هوش مصنوعی با تحلیل دادهها، شناسایی الگوها و ارائه راهکارهای هوشمند، میتواند به طور چشمگیری به صنعت بانکداری کمک کند.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران گفت: الگوریتمهای هوش مصنوعی با قابلیتهای تحلیل داده و شناسایی الگوهای پیچیده، میتوانند به بانکها در مدیریت ریسکهای مختلف کمک کنند.
وی افزود: ریسکهای نقدینگی، عملیاتی، اعتباری (نکول اقساط) و نرخ بازار، از جمله چالشهای مهمی هستند که میتوانند بر ترازنامه بانکها تأثیر منفی بگذارند. هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتمها و قابلیتهای خود، میتواند نقش مؤثری در مدیریت و کاهش این ریسکها ایفا کند.
فتحعلی با اشاره به اینکه اعتبارسنجی در بانک قرضالحسنه مهر ایران توسط هوش مصنوعی انجام میشود، خاطرنشان ساخت: در حال حاضر، ۷۳ درصد افتتاح حسابها به صورت غیرحضوری و از طریق احراز هویت هوش مصنوعی انجام میشود و ۶۵ درصد تسهیلات پرداختی نیز در این بانک به صورت غیرحضوری است.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در ادامه به بومیسازی مدلهای بینالمللی در این بانک اشاره کرد و گفت: ما مدلهای مکنزی و استندفورد را بومیسازی کردهایم و از آنها در راستای بهبود عملکرد بانک استفاده میکنیم.
وی با اشاره به تحولات سریع اقتصادی، تغییر مدلهای کسب و کار و پیشرفتهای فناوری، گفت: ما در حال دنبال دو راهبرد حرکت به سمت کسب و کار و توسعه بانکداری دیجیتال و پلتفرمی هستیم تا تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.
فتحعلی در ادامه از ورود بانک قرضالحسنه مهر ایران به عرصه بانکداری متاورس خبر داد و گفت: شعب بانکداری الکترونیکی و بانکداری دیجیتال و بانکداری متاورس که شعب مجازی سرویس بانکی ارائه میدهد، در حال حاضر در کشورهایی مانند آمریکا، کره جنوبی و روسیه وجود دارد و ما نیز در بانک قرضالحسنه مهر ایران به این سمت حرکت میکنیم.
وی افزود: مشتریان میتوانند با استفاده از عینک سه بعدی وارد شعب مجازی شوند و سرویس بانکی مورد نظر خود را دریافت کنند.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در ادامه به نقش هوش مصنوعی در تحول بانکداری اشاره کرد و گفت: با استفاده از هوش مصنوعی و بانکداری دیجیتال، همه بانکداری اجتماعی غیرحضوری میشود و شعب تبدیل به پاتوق بانکداری خرد و شرکتی میشوند و خدمات مالی، ترکیبی و ارزش افزوده و سوپرمارکت مالی در شعب دیجیتال، خدمات بازار پول، ارز، سرمایه و … را به مشتریان ارائه میدهند.
وی افزود: شعب فقط خدمات بانکی نمیدهند، بلکه خدمات مالی نیز میدهند./ اقتصاد آنلاین