• امروز : شنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
3

رشد ۱۱۷ درصدی سود پست بانک ایران در سال گذشته / تغییر اساسنامه، ظرفیت بالایی به عنوان بانک توسعه ای و تخصصی برای پست بانک ایران فراهم می‌کند

  • کد خبر : 74022
  • 01 مرداد 1402 - 11:00
رشد ۱۱۷ درصدی سود پست بانک ایران در سال گذشته / تغییر اساسنامه، ظرفیت بالایی به عنوان بانک توسعه ای و تخصصی برای پست بانک ایران فراهم می‌کند

مدیر عامل پست بانک ایران در جلسه مجمع عمومی سالیانه این بانک با اشاره به تصویب اساسنامه بانک در شورای پول و اعتبار و هیات دولت به عنوان بانک توسعه‌ای و تخصصی بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۱ گفت: با تغییرات جدید در اساسنامه، ظرفیت‌ بسیار خوبی برای بانک فراهم می‌شود که بتواند از آن در ابعاد مختلف، به عنوان بانک توسعه‌ای و تخصصی بخش فاوا و بانکداری خرد استفاده کند.

به گزارش رویداد خبر به نقل از روابط عمومی پست بانک ایران، مجمع عمومی عادی سالیانه پست بانک ایران صبح شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۲ با حضور مدیرکل دفتر امور بانکی وزارت امور اقتصادی و دارایی و مدیرکل حقوقی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیر عامل، اعضای هیات مدیره‏، نمایندگان سهام عدالت، سازمان بورس و اوراق بهادار، حسابرس مستقل، بازرس قانونی و با حضور سهامداران حقیقی و حقوقی به صورت حضوری و آنلاین در سالن اجتماعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار و پس از ارائه گزارش توسط مدیر عامل بانک، صورت‌های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ به تصویب رسید. 
بهزاد شیری مدیر عامل در ابتدای این جلسه با ارائه گزارشی از عملکرد بانک در سال مالی گذشته، با اشاره به اینکه از سال ۹۸ تاکنون عملکرد سود بانک قبل از کسر مالیات رشد بالایی داشته است، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ سود بانک به رقم ۲۹ هزار و ۳۲۳ میلیارد ریال رسیده است که رشد ۱۱۷ درصدی را نسبت به سال مالی ۱۴۰۰ رقم زده است.
 مدیرعامل بانک با بیان اینکه منابع بانک در سال گذشته رشد قابل توجهی پیدا کرده است، گفت: در سال گذشته منابع بانک ۶۴ درصد افزایش داشته است که نسبت به رشد ۳۱ درصدی افزایش منابع صنعت بانکداری کشور، رقم قابل توجهی است. 

شیری با بیان اینکه ۸۷ درصد افزایش منابع بانک در بخش حساب جاری به عنوان یک منبع کم هزینه برای بانک جذب شده است، اظهار کرد: ترکیب سپرده‌های بانک نشان می‌دهد که ۶۸ درصد آن از منابع ارزان قیمت تجهیز شده است.
وی در ادامه به افزایش تسهیلات پرداختی بانک در سال مالی گذشته، اشاره کرد و ادامه داد: در سال گذشته نسبت به سال مالی ۱۴۰۰ بیش از ۹۷ درصد رشد تسهیلات پرداختی داشتیم که بالاترین رشد برای پست بانک ایران در صنعت بانکداری رقم زده شده است. 
مدیر عامل بانک با اشاره به ترکیب تسهیلات پرداختی در سال ۱۴۰۱ گفت: تسهیلات قرض الحسنه تکلیفی در سال گذشته مالی تغییر محسوسی داشته است و از ۷ درصد در سال مالی ۱۴۰۰ به ۱۱ درصد در سال مالی ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرده است که با هدایت تسهیلات پرداختی از مشارکتی به سوی مبادله بخشی از درآمد بانک را جبران کرده‌ایم. 
بالاترین مقام اجرایی بانک با اشاره به رشد ۲۰۰ درصدی تسهیلات پرداختی در حوزه مسکن و ساختمان تصریح کرد: در تسهیلات تکلیفی قرض‌الحسنه با پرداخت  ۴۳ هزار میلیارد ریال رشدی ۲۱۴ درصدی را شاهد بوده‌ایم. 
شیری با تاکید بر اینکه پست بانک ایران ۴۰۳ شعبه در سراسر کشور دارد، تصریح کرد: بر اساس اساسنامه جدید، یکی از ظرفیت‌های ایجاد شده، اجازه تاسیس شعبه، در شهرستان‌هایی است که با توجه به دارا بودن پتانسیل مطلوب بانکی فاقد شعبه پست بانک هستند.  
بالاترین مقام اجرایی بانک با اشاره به اینکه بیش از ۵ هزار و ۷۸۵ باجه بانکی روستایی در سراسر کشور به روستاییان خدمات بانکی ارائه می‌دهند، ادامه داد: نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ باجه بانکی روستایی مجوز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرده‌اند و دارای شناسنامه مشخص و ثبت شده‌ هستند.
شیری با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای بانک در سند راهبردی و برنامه سال ۱۴۰۱هدایت بانک به رشد اقلام زیر خط ترازنامه بوده است، گفت: مبلغ ضمانتامه های صادر شده سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته آن، ۱۹۱ درصد رشد داشته است و از مبلغ ۲۳ هزار و ۷۱۲ میلیارد ریال در سال مالی ۱۴۰۰ به ۶۸ هزار و ۹۱۲ میلیارد ریال در پایان سال ۱۴۰۱ رسیده و در همین بازه زمانی، مبلغ اعتبارات اسنادی داخلی ریالی نیز ۳۰۴ درصد رشد داشته است. 
وی با تاکید بر اینکه برای پرداخت تسهیلات، بهداشت اعتباری مد نظر بانک بوده است و تلاش شده است تا مطالبات مشکوک الوصول کاهش پیدا کند، تصریح کرد: به همین منظور نسبت مطالبات مشکوک‌الوصول بانک در سال مالی ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۶ درصد کاهش پیدا کرده است که در نهایت نسبت مطالبات غیر جاری بانک در این سال مالی را ۲۹ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داده است. 
مدیرعامل بانک با اشاره به رشد سرمایه‌گذاری در بخش سهام و سایر اوراق بهادار گفت: با توجه به محدودیت‌ها در پرداخت تسهیلات، برای مدیریت نقدینگی تلاش کردیم در بخش اوراق اخزا که بیشترین بازدهی را برای سهامداران دارد از ۴۳ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ به ۷۰ هزار و ۱۴۵ میلیارد ریال افزایش در سال مالی ۱۴۰۱ رسیده‌ایم که رشد ۶۳ درصدی را نشان می‌دهد.
بالاترین مقام اجرایی بانک با اشاره به شرایط سخت بازار ارز و تحریم کشور در سال گذشته گفت: با تمام این مشکلات تعداد حوالجات ارزی صادره در سال گذشته، ۴۴ درصد و مبلغ این حوالجات ۷۸ درصد رشد داشته است. 
شیری با اشاره به اینکه در حوزه بانکداری الکترونیک به عنوان یکی از درگاه‌های کم هزینه برای ارائه خدمات به مشتریان، خاطرنشان کرد: افزایش این درگاه‌ها در برنامه‌های بانک بوده است و در تعداد خودپردازها، هم رده با چهار بانک بزرگ کشور هستیم و در حال حاضر بیش از ۳۵۰۰ خودپرداز فعال در سراسر کشور داریم. 
وی با تاکید بر اینکه بررسی‌ها نشان داده بیش از ۸۰ درصد عملیاتی که خودپردازها انجام می‌دهد بدون دریافت پول نقد بوده و می‌تواند از طریق دستگاه‌‌های غیرنقدی (Cash Less) انجام شود، افزود: یکی از راهبردهای بانک توسعه این دستگاه‌ها است که بتوانیم نیازهای مشتریان را با هزینه کمتری برآورده کنیم و بر این اساس تعداد دستگاه‌‌های غیرنقدی (Cash Less) بانک با رشدی ۱۵۴ درصدی از ۷۰ دستگاه در سال ۱۴۰۰ به ۱۷۸ دستگاه در سال ۱۴۰۱ افزایش و همچنین تعداد پایانه‌های فروشگاهی نیز  ۲۵درصد، طی سال مالی ۱۴۰۱ رشد داشته‌اند.
بالاترین مقام اجرایی بانک با بیان اینکه توجه به کارایی ابزارهای پرداخت، یکی از رویکردهای محوری در بانک است، تصریح کرد: در سال مالی گذشته با اینکه در تعداد افزایش خودپردازها تنها ۳ درصد رشد داشته‌ایم ولی تعداد تراکنش‌های خودپردارها ۱۷درصد رشد کرده است که نشان می‌دهد بانک به افزایش کیفیت خدمات این بخش توجه ویژه‌ای دارد.
شیری با تاکید بر اینکه درگاه‌های اینترنت بانک و همراه بانک به عنوان ابزارهای استراتژیک مورد توجه قرار دارند، ادامه داد: بخش ویژه دیگر تعداد تراکنش‌های انجام شده از طریق سوئیچ است که در سال مالی گذشته، ۳۹ درصد رشد را نسبت به سال مالی ۱۴۰۰ نشان می‌دهد و از دوازدهمین بانک در سال ۱۳۹۹ به نهمین بانک در سال ۱۴۰۰ ارتقا یافته و در سال ۱۴۰۱ نیز این رتبه را حفظ کرده‌ایم.
وی افزود: در ارزیابی‌های دولت الکترونیکی پست بانک ایران به عنوان تنها بانک حاضر در بین ۱۶۸ دستگاه اجرایی توانسته است از رتبه ۱۲ در ارزیابی دوره هشتم به رتبه ۶ در ارزیابی دوره نهم صعود کند.
مدیرعامل بانک مدیریت پرتفوی بانک شامل منابع، مصارف و سرمایه‌گذاری بهینه را عامل درآمدزایی بانک دانست و گفت: درآمد بانک در سال مالی گذشته ۷۰ درصد رشد داشته است که در حوزه درآمدهای مشاع ۷۱ درصد و درآمدهای غیر مشاع ۶۸ درصد بوده است.
شیری با اشاره به اینکه عمده هزینه‌های بانک در هزینه‌های عملیاتی رقم خورده است، تصریح کرد: هزینه های بانک ۵۴ درصد رشد داشته و هزینه‌های عملیاتی ۵۸ درصد و هزینه‌های غیر عملیاتی ۴۷ درصد رشد را نشان می‌دهد و هر چه حجم کار بانک افزایش پیدا کند و بانک بزرگ‌تر شود هزینه‌های عملیاتی آن کمتر می‌شود.
بالاترین مقام اجرایی بانک با بیان اینکه در سال مالی گذشته نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰، نرخ موثر تسهیلات ۱۴٫۶ رشد کرده و قیمت تمام شده پول در بانک ۱۲٫۴کاهش یافته است، ادامه داد: از سال ۹۸ تاکنون عملکرد سود بانک قبل از کسر مالیات رشد بالایی داشته است و در سال ۱۴۰۱ به رقم ۲۹ هزار و ۳۲۳ میلیارد ریال رسیده است که رشد ۱۱۷ درصدی را نسبت به سال مالی ۱۴۰۰ رقم زده است.
وی با اشاره به اینکه کفایت سرمایه بانک از ۱٫۸ درصد در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۶٫۱ درصد در سال مالی گذشته افزایش پیدا کرده است، افزود: سود هر سهم نیز از ۷۳۶ ریال در سال ۱۴۰۰ به یک هزار و ۵۹۴ ریال در سال گذشته رسیده است.
براساس این گزارش، در ادامه این جلسه، صورت های مالی سال ۱۴۰۱ توسط توسط مجمع بانک بررسی و ضمن تصویب و مقرر شد مبلغ ۱۶۰ ریال برای هر سهم بین سهام‌داران تقسیم و الباقی برای افزایش سرمایه بانک در نظر گرفته شد و روزنامه‌های ایران و اطلاعات به عنوان روزنامه‌های رسمی برای چاپ آگهی‌ها و سایر اطلاع‎‌رسانی‌های بانک انتخاب شدند.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=74022

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.