به گزارش رویداد خبر به نقل از اداره کل روابط عمومی پست بانک ایران، شیری با بیان اینکه این دستاوردها حاصل تلاش کارکنان پست بانک ایران و همراهی وزارتخانههای ارتباطات و فناوری اطلاعات و امور اقتصادی و دارایی برای فراهم کردن زیرساخت ها و در دسترس گذاشتن قراردادها بوده است، اظهار کرد: ابلاغ اساسنامه جدید ماموریت بانک را در پروژههای محوری حوزه فناوری اطلاعات دو چندان میکند و بانک باید بر طبق سند راهبردی پست بانک ایران در این چارچوب قرار داشته باشد که بتواند به وظایف راهبردی خود بر طبق اساسنامه عمل کند.
شیری با اشاره به تقش و جایگاه پست بانک ایران در شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: شبکه ملی اطلاعات دارای لایه های مختلفی است که بانک باید به عنوان یک تسهیلگر مالی در بخش فناوری اطلاعات نقش ویژهای را داشته باشد.
وی افزود: مهمترین لایه شبکه ملی اطلاعات توسعه زیرساختهای ارتباطی است که با اولویتی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه فیبرنوری در کشور دارد، وظیفه بانک حمایت و تامین مالی این بخش است که افتتاحات امروز در کارخانه کابل شهید قندی در جهت همین هدف بوده است.
مدیرعامل بانک با بیان اینکه اکثر اپراتورهای فعال در حوزه فیبرنوری از تسهیلات بانک بهرهمند شدهاند، تصریح کرد: در لایه ارتباطی شبکه ملی اطلاعات نیز، پست بانک ایران در حوزه مراکز داده و استفاده از خدمات ابری میتواند نقش اساسی ایفا کند و اکثر مراکز داده ملی که با شرکت ارتباطات زیرساخت قرارداد همکاری دارند، از تسهیلات بانک استفاده کردهاند.
وی افزود: در حوزه کاربری نیز بانک میتواند همکاری موثری داشته باشد و به استفاده کنندگان نهایی خدمات مالی و بانکی ارائه دهد.
شیری با اشاره نحوه ارائه خدمات به پیام رسانها و موتورهای جستجو، گفت: برنامه بانک نخست، استفاده به عنوان یک کاربر است که نمونه موفق آن فروش ارز اربعین سال جاری از طریق اپلیکیشن بله بود که ۳۷ درصد زائرین از پست بانک ایران ارز خود را با ثبت نام در اپلیکیشن بله ، در شعب و باجههای بانکی روستایی در سراسر کشور دریافت کردند.
وی افزود: بخش دوم به عنوان نهاد تسهیلگر با ارائه تسهیلات و امکانات برای توسعه خدمات پایه در شبکه ملی اطلاعات اختصاص دارد و به طور یقین، توسعه این بخش در سند نسل دوم پست بانک ایران دیده شده است.بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر نقش پست بانک ایران در حمایت از اقتصاد دیجیتال و نوآور گفت: بر طبق برنامه هفتم توسعه سهم اقتصاد دیجیتال از GDP کشور باید به ۱۰درصد برسد. اگرچه ظرفیت اقتصادی با تحولاتی که در حوزههای مختلف شکل گرفته و نقش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راهبری آن موثر است ، شاید به بیش از این آمار نیز دست پیدا کنیم و بانک برای دستیابی به این هدف خود را تجهیز خواهد کرد.
شیری با اشاره به اینکه در سند راهبردی نسل دوم بانک در بخش اقتصاد دیجیتال در لایه هسته که بخش خدمات و تجارت و کسب و کارهای الکترونیک است، فصل مشخصی تدوین شده که وضعیت حمایتگری بانک و نقش تسهیلگری مالی متمایز از دورههای پیشین خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه پست بانک ایران در آخرین ارزیابی دولت الکترونیک، در بین ۱۶۹ دستگاه اجرایی رتبه سوم را کسب کرده است، افزود: بر همین اساس به عنوان تسهیلگر مالی برای محورهای مختلف دولت هوشمند برنامه مدونی داریم که در سند راهبردی به آن پرداخته شده است.
مدیرعامل بانک با اشاره گردش مالی ۴۰ هزار میلیارد تومانی در حوزه اپراتورهای مخابراتی، خاطرنشان کرد: سهم پست بانک ایران از این گردش مالی کمتر از یک درصد بوده است و باید این سهم را هم در حوزه تجهیز منابع را در بانک بیشتر کنیم تا بتوانیم خدمات خود را به بخش فناوری اطلاعات گسترش بدهیم.شیری با بیان اینکه در شرکتهای زیر مجموعه وزارت نیز همین استراتژی و راهبرد دنبال میشود تا بتوانیم همکاری های بیشتری در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات داشته باشیم و اعتقاد داریم توسعه بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات به توسعه اقتصاد کشور منجر و رشد منابع این بخش به توسعه پایدار اقتصاد منتهی می شود و به ایجاد اشتغال، تولید و اقتصاد کم وزن کمک خواهد کرد.