• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴

اخبار ویژه

تعداد سبدگردان‌های بورس به ۱۳۰ شرکت رسید + ویدئو افزایش تعداد نهادهای خدمات‌دهنده در بازار سرمایه ایران/ تعداد نهادهای مالی خدمات‌دهنده به سرمایه‌گذاران در پایان سال ۱۴۰۳ به ۲۶۷ نهاد رسید/ این گفت‌وگو را تصویری ببینید + ویدئو رشد ۶۰ درصدی ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری/ تعداد یونیت‌هلدرها به ۹ میلیون رسید/ ساختار صندوق‌های مبتنی بر ابزار مشتقه در کمیته تدوین مقررات تصویب شد/ ایجاد صندوق‌هایی که یونیت‌هایشان در بستر بلاک‌چین معامله می‌شود، در برنامه‌ سازمان بورس است پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن با هم افزایی و همراهی کارکنان بانک مسکن گلستان مسیر توسعه فناورانه بانک مسکن پیام تبریک مدیر عامل بانک سینا به مناسبت روز جمهوری اسلامی دیدار نوروزی مدیرعامل بیمه ایران با معاون اول رئیس جمهور پرداخت بیش از ۵۲ هزار فقره تسهیلات بانک صادرات ایران به بازنشستگان کشوری به مناسبت عید سعید فطر پیام مدیرعامل بیمه ایران به مناسبت عید سعید فطر پیام تبریک مدیرعامل بانک آینده به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر سود عملیات واسطه‌گری پولی ونوین از ۱۷،۳۷۰ میلیارد تومان گذشت

8

تاملی در تسهیلات پرداختی به کارکنان بانک ها

  • کد خبر : 68702
  • 13 اردیبهشت 1402 - 10:21
تاملی در تسهیلات پرداختی به کارکنان بانک ها

مدتی است که انتشار یک مطلب نه چندان قابل اتکا در فضای مجازی، ابهاماتی را نسبت به برخورداری نا متوازن کارکنان نظام بانکی از تسهیلات بانک ها ایجاد کرده است.

سالهاست این اتهام به کارکنان بانک ها وارد می شود که آنها منابع مردمی در بانک را به نفع خود استفاده کرده و در قالب تسهیلات متعدد با نرخ پایین، از منافع آن بهره مند می شوند. این ایده از آنجا ناشی می شود که پول کلانی در بانک ها جریان دارد و در نتیجه، کارکنان بانک ها می توانند آنها را به نفع خود استفاده کنند!

واقعیت این است که هر سازمانی، برای کارکنان خود تسهیلاتی در نظر می گیرد. یک ساندویچ فروشی، بارها به کارکنان خود غذای رایگان می دهد. یک تعویض روغنی، خدمات ارزان قیمت برای کارگران خود در نظر می گیرد و آرایشگران زمانی که موهای هم را کوتاه می کنند، از یکدیگر دستمزد نمی گیرند!

بانک ها هم مثل بسیاری از سازمان های دیگر، خدماتی را به کارکنان خود ارائه می دهند که ممکن است نسبت به آنچه برای عموم عرضه می شود، ارزان قیمت باشد، اما این همه ماجرا نیست.

اکنون همه بانک های خصوصی و دولتی، اطلاعات مالی خود را به صورت شفاف در سامانه کدال منتشر می کنند؛ آن هم نه یکبار، بلکه به صورت دوره ای و مستمر. در این داده ها، ریز و جزئیات منابع و مصارف مشخص است و بنابراین نمی توان خدشه ای به آنها وارد کرد.

حالا اما سوال این است که آیا سایر نهادها، سازمان ها، وزارت خانه ها و شرکت های دولتی و نیمه دولتی و خصولتی هم این کار را می کنند؟ چه کسی بر تاریکخانه آنها نور می تاباند؟ چه کسی می تواند بگوید در این نهادها چه می گذرد و کارکنان آنها از چه تسهیلاتی برخوردارند؟ آیا این نهادها نبودند که سالها، سواحل مرغوب دریای خزر را به طور اختصاصی برای کارکنان خود در نظر گرفته بودند؟

نکته دیگر آن که کارکنان بانک ها اگر تسهیلاتی می گیرند، اقساط آن بی چون و چرا و در زمان پرداخت حقوق، از حسابشان کسر می شود، اما نگاهی به صورت های مالی همان بانک ها نشان می دهد افراد بسیاری از همین عده معترض، منابع کلانی را در قالب تسهیلات دریافت کرده و تا کنون ریالی از آن را بازنگردانده اند.

 خرد و کلان

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=68702

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.