• امروز : دوشنبه - ۲۴ شهریور - ۱۴۰۴

اخبار ویژه

تست موفق سامانه «پل‌پی» در بانک ملت به همت بهسازان ملت نشست مدیران ادوار بانک صادرات ایران برگزار شد/ محسن سیفی: مهم‌ترین مسئولیت امروز، تداوم مسیر پرافتخار بانک صادرات ایران است برگزاری همایش بازاریابی و صدور بیمه‌های مسئولیت بیمه نوین در آمل بیمه دی در کنار خدمت به خانواده ایثارگران، الگویی موفق برای صنعت بیمه کشور است افزایش اعتبار تسهیلات حمایتی از طرح‌های نوآورانه، اشتغال پایدار، توسعه‌ای و تولیدی با عاملیت پست بانک ایران به ۴ هزار و ۵۹۰ میلیارد ریال فراخوان شرکت در مزایده املاک بانک کارآفرین در تهران و سایر استان‌ها سامانه «سودآیند» بانک آینده راه‌اندازی شد خط اعتباری ویژه؛ تنها راه نجات بانک مسکن از ناترازی/بانک مسکن تنها بانکی است که به تعهدات خود در پرداخت تسهیلات نهضت ملی پایبند بوده است افزایش سقف پرداخت اقساط تسهیلات بانک مسکن از طریق پیشخوان مجازی و خودپردازهای بانک مسکن/ پرداخت اقساط تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال و به صورت روزانه رشد ۳/۵ برابری جذب منابع در ۵ ماهه ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته/ پاسخگویی مستمر و بی‌واسطه مدیران شعب به مشتریان بانک ملی ایران در مسیر اعتماد و سرمایه اجتماعی/نجارزاده خبر داد: تدوین آیین نامه های جدید برای بهبود معیشت همکاران

0

بانک مسکن تنها بانکی که درگیر بنگاهداری نشد/ ضرورت افزایش حمایت دولت از تنها بانک توسعه ای کشور

  • کد خبر : 106774
  • 24 شهریور 1404 - 16:18
بانک مسکن تنها بانکی که درگیر بنگاهداری نشد/ ضرورت افزایش حمایت دولت از تنها بانک توسعه ای کشور

تامین مسکن یکی از وظایف اصلی دولتهاست که در قانون اساسی کشور مورد تاکید قرار گرفته است. بانک مسکن نیز با هدف تسهیل این مسیر نسبت به پرداخت وام حمایتی ۶۵۰ میلیون تومانی اقدامات موثری را آغاز کرده است.

به گزارش رویداد خبر به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا ؛ براساس طرح جامع مسکن، در کشور سالانه به ساخت یک میلیون واحد مسکونی جدید نیاز داریم تا بتوانیم به اصلی ترین و ابتدایی ترین نیاز مردم، پاسخ دهیم.

در سالهای اخیر نرخ تورم روند افزایشی داشته که بدون تردید این امر بر روی شاخص تامین و تولید مسکن تبعات منفی خود را نشان داده است. کاهش میزان ساخت و ساز بر روی شرایط بازار مسکن کشور تاثیرگذار بود به همین دلیل برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا طرح ساخت نهضت ملی مسکن راه اندازی شد. البته با توجه به دلایل فوق الذکر، این نهضت نیز به مرحله تکمیل پروژه نرسید زیرا به دلیل شرایط تورمی حاکم براقتصاد، نیاز به تامین سرمایه افزایش یافته بود.

تولید و تامین مسکن وظیفه اصلی دولتهاست. بانک مسکن با هدف کمک به دولت در مسیر عمل به تکالیف قانونی و بهبود شرایط بازار مسکن طرح پرداخت تسهیلات حمایتی را کلید زد تا بدین ترتیب مسیر را برای تامین مسکن مورد نیاز مردم تسهیل کند اما تجربه افزایش نرخ تورم موجب شد تا روند ساخت پروژه نهضت مسکن ملی و پروژه های شخصی کند و یا متوقف شود. با توجه به اهمیت ساخت مسکن در روز نخست خرداد ۱۴۰۴ موضوع پرداخت تسهیلات حمایتی ۶۵۰ میلیون تومانی مطرح شد و بانک مرکزی در اطلاعیه ای اعلام کرد: پروژه‌های نهضت ملی مسکن دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۷۵ درصد که به دنبال افزایش سقف تسهیلات تکمیل و به فروش اقساطی می‌رسند و تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آنها پیش از ابلاغیه افزایش سقف فردی تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان است، نیز مشمول افزایش سقف مذکور می‌شوند.در بخشنامه شماره ۵۳۹۴۰/۰۴ مورخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ خطاب به بانک‌های عامل و پیرو نامه شماره ۲۹۴۶۸۸‏/۰۳ مورخ ۴ اسفند ماه ۱۴۰۳ در خصوص افزایش سقف فردی تسهیلات طرح‌های حمایتی مسکن به ۵‏/۶ میلیارد ریال موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن آمده است که حسب بند (۶) از مصوبات سومین جلسه کمیسیون عملیات پولی و اعتباری این بانک مورخ ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ و در راستای مساعدت با متقاضیان طرح‌های حمایتی مسکن، با توجه به افزایش هزینه‌های ساخت مسکن و با در نظر گرفتن توان متقاضیان در بازپرداخت اقساط تسهیلات مقرر شده است: «موضوع افزایش سقف تسهیلات مسکن صرفاً جهت ساخت پروژه‌های حمایتی مسکن که زمین آن از سوی وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضیان عرضه شده از ۵,۵۰۰ میلیون ریال به ۶۵۰۰ میلیون ریال، به پروژه‌های حمایتی مسکن که دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۷۵ درصد است (و با افزایش سقف تسهیلات تکمیل و به فروش اقساطی می‌رسند)، لیکن تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آنها قبل از ابلاغیه مربوط به افزایش سقف تسهیلات موصوف (موضوع بخشنامه شماره ۲۹۴۶۸۸‏‏/۰۳ مورخ ۰۴/‏۱۲/‏۱۴۰۳ بوده است، تعمیم یابد».

تقویت منابع مالی بانک مسکن برای تولید و خرید مسکن

حسام عقبایی رئیس اسبق اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با خبرنگار ما درباره پرداخت تسهیلات از سوی بانک مسکن برای تولید و تامین مسکن می گوید: پرداخت تسهیلات برای خرید و ساخت مسکن یکی از بهترین، موثرترین و سریع ترین راهها برای تامین مسکن مورد نیاز متقاضیان است. دولتها با ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، افزایش تولید، تامین زمین و … تلاش می‌کنند تا شرایط برای تامین مسکن تسهیل شود ولی پرداخت تسهیلات بهترین راهکاری است که از سوی مسئولان همواره اتخاذ می شود.

وی می افزاید: در تمامی کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه پرداخت تسهیلات برای تولید و خرید مسکن صورت می گیرد. در کشورهای حاشیه خلیج فارس بیش از ۷۰ درصد هزینه ساخت و خرید مسکن و در آمریکا ۹۵ درصد از هزینه ها پرداخت می شود. در دهه های گذشته سهم تسهیلات پرداختی بانک مسکن از کل هزینه خرید تا ۱۰۰ درصد بود اما با تجربه به تورم های سنگین اقتصادی که ناشی از تحریم های ظالمانه است این سهم به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.

عقبایی ادامه می دهد: بانک مسکن تنها بانک توسعه ای کشور است که خود را درگیر بنگاهداری نکرده و تلاش دارد با پرداخت تسهیلات ساخت و خرید مسکن، علاوه بر حمایت از تولید نسبت به تامین مسکن مورد نیاز مردم نیز اقدام کند. با توجه به عملکرد قابل توجه بانک مسکن در حمایت از پروژه های توسعه ای لازم است دولت نسبت به افزایش منابع این بانک اقدام نماید زیرا در حال حاضر بانک مسکن تنها بانک کشور است که وارد فعالیت های تجاری نشده است.

رئیس اسبق اتحادیه مشاوران املاک تصریح می کند: حمایت بانک مرکزی از بانک مسکن در راستای تامین منابع مالی مورد نیاز جهت پرداخت تسهیلات حمایتی از یک سو منجر به تسهیل فرآیند خانه دار شدن متقاضیان شده و از سوی دیگر با تسریع تکمیل پروژه ها منجر به حمایت از تولید و ایجاد فرصتهای شغلی جدید می شود.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=106774

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.