• امروز : پنج شنبه - ۱۴ فروردین - ۱۴۰۴

اخبار ویژه

تعداد سبدگردان‌های بورس به ۱۳۰ شرکت رسید + ویدئو افزایش تعداد نهادهای خدمات‌دهنده در بازار سرمایه ایران/ تعداد نهادهای مالی خدمات‌دهنده به سرمایه‌گذاران در پایان سال ۱۴۰۳ به ۲۶۷ نهاد رسید/ این گفت‌وگو را تصویری ببینید + ویدئو رشد ۶۰ درصدی ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری/ تعداد یونیت‌هلدرها به ۹ میلیون رسید/ ساختار صندوق‌های مبتنی بر ابزار مشتقه در کمیته تدوین مقررات تصویب شد/ ایجاد صندوق‌هایی که یونیت‌هایشان در بستر بلاک‌چین معامله می‌شود، در برنامه‌ سازمان بورس است پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن با هم افزایی و همراهی کارکنان بانک مسکن گلستان مسیر توسعه فناورانه بانک مسکن پیام تبریک مدیر عامل بانک سینا به مناسبت روز جمهوری اسلامی دیدار نوروزی مدیرعامل بیمه ایران با معاون اول رئیس جمهور پرداخت بیش از ۵۲ هزار فقره تسهیلات بانک صادرات ایران به بازنشستگان کشوری به مناسبت عید سعید فطر پیام مدیرعامل بیمه ایران به مناسبت عید سعید فطر پیام تبریک مدیرعامل بانک آینده به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر سود عملیات واسطه‌گری پولی ونوین از ۱۷،۳۷۰ میلیارد تومان گذشت

4

الزامات قانون جدید چک از زبان سخنگوی اجرای این قانون

  • کد خبر : 8347
  • 11 بهمن 1399 - 14:44
الزامات قانون جدید چک از زبان سخنگوی اجرای این قانون

آمنه نادعلی‌زاده اظهار کرد: اقدام سخت‌گیرانه‌ای که نسبت به صادرکننده چک برگشتی در نظر گرفته شده این است که به میزان کسری مبلغ چک برگشتی، حساب‌های فرد صادرکننده چک را مسدود شده و تا زمان تعیین تکلیف در انسداد باقی می‌ماند.

به گزارش رویداد خبربه نقل از روابط عمومی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، به نقل از ایبنا، آمنه نادعلی‌زاده، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی و سخنگوی اجرای قانون چک اظهار کرد: در قانون جدید صدور چک که مصوب سال ۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی است، محرومیت‌های شدیدی برای صادرکنندگان چک‌های برگشتی در نظر گرفته شده است. این محرومیت‌ها شامل عدم افتتاح حساب بانکی جدید یا صدور کارت بانکی جدید، عدم گشایش اعتبارات اسنادی و عدم اعطای تسهیلات است.
وی در این رابطه اضافه کرد: اقدام سخت‌گیرانه‌تری که نسبت به صادرکننده چک برگشتی در نظر گرفته شده این است که به میزان کسری مبلغ چک برگشتی، حساب‌های فرد صادرکننده چک را مسدود شده و تا زمان تعیین تکلیف در انسداد باقی می‌ماند و پس از تعیین تکلیف نسبت به رفع انسداد این حساب‌ها اقدام می‌کند.
نادعلی‌زاده اظهار کرد: این قانون نگاهی سیستمی دارد و می‌خواهد اقدام پیشگیرانه را از طریق سامانه صیاد به اجرا بگذارد. سامانه صیاد در وهله نخست وظیفه دارد به افرادی که فاقد صلاحیت هستند، دسته چک ارائه نکند. این رویه شامل افرادی است که چک برگشتی رفع سواثر نشده دارند یا دارای محکومیت قضایی هستند.
وی افزود: در وهله دوم لازم است که صادرکننده چک اطلاع چک را در سامانه صیاد ثبت کند. این اطلاعات شامل تاریخ، مبلغ و هویت گیرنده چک است. اگر چکی در سامانه صیاد ثبت نشود، اعتبار ندارد و لازم است صادرکننده به این موضوع توجهی جدی داشته باشد.
سخنگوی اجرای قانون چک تصریح کرد: گیرنده چک نیز مشابه صادرکننده چک یک سری وظایف دارد. وی ملزم است پس از دریافت فیزیک چک، اطلاعاتی را که در آن درج شده، با اطلاعاتی که در سامانه صیاد ثبت شده تطبیق دهد و در صورت مطابقت موارد، تأیید خود را اعلام کند.
نادعلی‌زاده در همین رابطه گفت: اگر این اطلاعات با یکدیگر همخوانی نداشته باشد، گیرنده چک ملزم است با انتخاب یکی از دلایل رد چک، عدم تأیید چک را در سامانه اعلام کند. گیرنده نیز باید توجه کند، چکی را که در سامانه صیاد ثبت نشده، از صادرکننده دریافت نکند. اگر این اتفاق رخ دهد، بانک نسبت به پرداخت وجه آن چک اقدامی نخواهد کرد.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=8347

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.