• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
0

رانت‌های اقتصادی مانع ارزیابی موفقیت بنگاه‌ها / خلق ارزش پایدار و نقش شرکت‌های بزرگ در اقتصاد کشور

  • کد خبر : 92972
  • 22 مرداد 1403 - 14:56
رانت‌های اقتصادی مانع ارزیابی موفقیت بنگاه‌ها / خلق ارزش پایدار و نقش شرکت‌های بزرگ در اقتصاد کشور

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایدرو، در سخنانی به موضوع رانت در حوزه‌های شاخص اقتصادی پرداخت. وی اظهار داشت که نهادهای تولیدی یارانه‌ای و ارزان‌قیمت و همچنین رانت اعتباری و مسکن، باعث شده‌اند که نتوانیم نتیجه‌گیری کنیم که این بنگاه‌ها واقعاً موفق هستند.

بابک احمدی، معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو، در سخنانی به موضوع رانت در حوزه‌های شاخص اقتصادی پرداخت. وی اظهار داشت که نهادهای تولیدی یارانه‌ای و ارزان‌قیمت و همچنین رانت اعتباری و مسکن، باعث شده‌اند که نتوانیم نتیجه‌گیری کنیم که این بنگاه‌ها واقعاً موفق هستند. احمدی تأکید کرد که رتبه‌بندی‌های فعلی بر اساس شاخص فروش و درآمد است، اما این کافی نیست تا به سرمایه‌گذاران علامت دهیم که در این بنگاه‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

وی افزود که گزارش‌های تحلیلی و ریسک باید در کنار گزارشات مالی این شرکت‌ها مورد بررسی قرار گیرد. احمدی از همکاران خود در سازمان مدیریت صنعتی خواست که امسال به موضوع ارزیابی ریسک ورود کنند. او به عنوان مثال به پالایشگاه‌هایی اشاره کرد که با تغییر قیمت خوراک، کل بیزینس آن‌ها تحت تأثیر قرار می‌گیرد و نرخ ریسک آن‌ها برای سرمایه‌گذاران چقدر است.

احمدی همچنین به اهمیت مفهوم خلق ارزش پایدار اشاره کرد و گفت که این مفهوم به معنای پذیرش مسئولیت اجتماعی، توجه به محیط زیست و ایجاد سرمایه‌گذاری پایدار و قابل اتکا است. وی ابراز امیدواری کرد که با توسعه این حرکت، سرمایه‌گذاران خرد و بزرگ بتوانند با اطمینان بیشتری در سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شرکت کنند.

احمدی به دستاوردهای دوره بیست و شش سال گذشته اشاره کرد و گفت که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و صادرکننده افزایش یافته است که این امر باعث خوشحالی و مسرت است.
معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو، به اهمیت شرکت‌های بزرگ اقتصادی و نقش آن‌ها در پایداری اقتصاد کشور پرداخت و اظهار داشت که شرکت‌هایی که درآمدهای ارزی و صادراتی دارند، در صدر شرکت‌های بزرگ قرار دارند و این شرکت‌ها به مثابه تنه درخت اقتصاد هستند.
احمدی تأکید کرد که شرکت‌های متوسط به مثابه شاخه‌ها و شرکت‌های کوچک و دانش‌بنیان به مثابه برگ‌های سبز درخت هستند و همه این اجزا برای بقای اکوسیستم اقتصادی به یکدیگر نیازمندند.

وی افزود که باید توجه ویژه‌ای به شرکت‌های بزرگ داشت و مسئولیت‌های خاصی برای آن‌ها تعریف کرد تا بتوانند به شرکت‌های رده دوم و کوچک کمک کنند و حیات آن‌ها را تضمین کنند.
احمدی همچنین به اهمیت ارزیابی ریسک شرکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها اشاره کرد و گفت که این موضوع باید در همایش‌های آتی سازمان مدیریت صنعتی مورد توجه قرار گیرد.

احمدی در پایان به اهمیت ارائه اطلاعات شفاف بر اساس عملکرد کمی شرکت‌ها و نتایج مالی آن‌ها اشاره کرد و گفت که این اطلاعات می‌تواند به مدیران کمک کند تا تصمیم‌گیری‌های واقع‌بینانه‌تری داشته باشند.

لینک کوتاه : https://rooydadkhabar.ir/?p=92972

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.