• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
0

مصوبه جدید بانک مرکزی، محرکی برای رشد سودآوری بانک‌ها

  • کد خبر : 63622
  • 11 بهمن 1401 - 18:42
مصوبه جدید بانک مرکزی، محرکی برای رشد سودآوری بانک‌ها

اکبر ادهم گفت: افزایش اخیر نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی باعث می‌شود، بانک‌ها از ناترازی که به واسطه رقابت بالا در نرخ سود سپرده و پایین بودن نرخ سود تسهیلات ایجاد شده بود فاصله گرفته و به سمت تعادل حرکت کنند. بدین ترتیب بانک‌ها از محل اعطای وام و تسهیلات سود کسب خواهند کرد و این تصمیم قطعا محرک خوبی برای کاهش زیان و افزایش سودآوری صنعت بانکی خواهد بود.

اکبر ادهم، مدیر تحلیل شرکت سبدگردان هدف در گفت‌وگو با بازار سرمایه ایران (سنا) گفت: مهم‌ترین منبع درآمدزایی بانک‌ها ارائه تسهیلات است که بخش مهمی از منابع تسهیلات نیز از سپرده، سپرده‌گذاران تامین می‌شود.

وی افزود: به دلیل محدودیت جدی منابع مالی در برخی از بانک‌ها، یک جنگ جذب سپرده بین بانک‌ها شکل گرفته بود. به سبب اینکه بانک‌ها بتوانند ناترازی‌های خودشان را به خصوص در سه ماه پایان سال که تشدید می‌شود جبران کنند، با پرداخت سودهای بالاتر از مجوز قانونی، اقدام به جذب سپرده می‌کردند که این زیان شدیدی را به بانک‌ها تحمیل می‌کرد که بانک مرکزی نیز برای پایان دادن به این روند، نرخ‌های جدید سود سپرده را اعلام کرد.

او در ادامه گفت: نرخ وام‌های که بانک‌ها پرداخت می‌کردند حدود ۱۸ درصد بود که برای پیروزی در جنگ مطرح شده، مجبور بودند نرخ های بالاتر از ۱۸ درصد را به سپرده‌گذاران بپردازند که این رقابت وضعیت صنعت بانکی کشور را دچار چالش و ناترازی می‌کرد.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: اکنون با مصوبه شب گذشته بانک مرکزی این روند تغییر پیدا کرده و نرخ اعطای تسهیلات بیشتر از نرخ سود پرداختی تصویب شده است که این یعنی کمک کردن به حذف ناترازی بانک‌ها که می‌تواند کمک به رشد این صنعت کند و برای صنعت‌ بانکی محرکی خوبی تلقی شود.

ادهم می‌گوید: اصل برقراری نکته بسیار مهمی است که قطعا تحلیلگران به سبب نگاه به آینده از این تصمیم بانک مرکزی برای تعییر نرخ‌های سود بانکی پیام‌های مثبت دریافت خواهند کرد که می‌تواند چشم‌انداز مناسبی برای صنعت بانکی به همراه داشته باشد، چراکه تعادل را به سود صنعت بانکی برقرار خواهد کرد.

لینک کوتاه : https://rooydadkhabar.ir/?p=63622

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.