• امروز : یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳
2

آخرین وضعیت پروژه بزرگ جانجا

  • کد خبر : 49226
  • 14 تیر 1401 - 12:17
آخرین وضعیت پروژه بزرگ جانجا

مهندس امین صفری معاون امور معادن و صنایع معدنی «ومعادن» اظهار داشت: با محوریت شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، کنسرسیومی از شرکت‌های بزرگ که هم به لحاظ مالی و هم تخصصی وزن بالایی دارد، توسعه معدنی جانجا در سیستان و بلوچستان را آغاز کرده و اکتشافات تکمیلی این معدن در سال جاری به پایان می‌رسد. سرمایه‌گذاری در معدن مس جانجا علاوه بر سرمایه گذاری مناسب برای سهامداران موجب توسعه و ایجاد تحول در این منطقه در سیستان و بلوچستان می‌شود.

مهندس صفری در مورد جزئیات توسعه معدنی جانجا گفت: سال گذشته شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران یک فراخوان مزایده برای تکمیل اکتشافات، استخراج و تولید سالانه ۱۳۰ هزار کنسانتره مس در پهنه معدنی جانجا برگزار کرد. خوشبختانه کنسرسیوم شرکت‌های بزرگ چادرملو، گل‌گهر، گهرزمین، سرمایه‌گذاری غدیر و تجلی به رهبری و با محوریت شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات برنده این کنسرسیوم شد.

تأسیس شرکت پروژه

معاون امور معادن و صنایع معدنی «ومعادن» تصریح کرد: در حال حاضر محدوده معدنی به این کنسرسیوم تحویل شده است. شرکت پروژه با ترکیب سهامداری کنسرسیوم و با نام شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا تأسیس و مدیرعامل و هیئت مدیره این شرکت منصوب شده‌اند و همکارانم بصورت جدی در حال اقدامات آغازین پروژه هستند.

تکمیل اکتشافات تا پایان سال جاری

وی با ارائه جزئیات بیشتر گفت: طبق قرارداد، اکتشافات باید تکمیل شود که تا پایان سال جاری این کار انجام خواهد گرفت. تحقیقات مربوط به نمونه‌های معرف و انجام تست فرآوری و انتخاب تکنولوژی نیز در دست انجام است. همزمان برنامه‌های تأمین آب و برق نیز در دست بررسی و نهایی شدن است. این موارد در سال جاری به جمع‌بندی خواهد رسید و بلافاصله کار اجرایی پروژه آغاز خواهد شد.

مقیاس بزرگ کار معدنی و صنعتی در جانجا

صفری در مورد میزان ذخیره این محدوده معدنی خاطرنشان ساخت: ذخیره قطعی قابل برداشت معدن مس جانجا حدود ۳۰۰ میلیون تن است که البته با اکتشافات تکمیلی سطح اطمینان از میزان این ذخایر بالاتر خواهد رفت.

وی ادامه داد: عیار مس این پهنه معدنی بالا نیست و به‌طور میانگین در سطح ۰.۲۶ درصد است. عیار پایین باعث می‌شود تا حجم زیادی مواد معدنی وارد کارخانه شود و برای تولید سالانه ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس باید سالانه ۱۶ میلیون تن خوراک وارد کارخانه شود. این امر حجم بالای کار را نشان می‌دهد که باید کارخانه متناسب آن ساخته شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی «ومعادن» گفت: از سوی دیگر حجم عملیات معدنی نیز در این محدوده معدنی بالا خواهد بود و سالانه باید ۷۰ تا ۸۰ میلیون تن عملیات معدنکاری صورت گیرد. کار معدنی و صنعتی که در جانجا صورت خواهد گرفت یک کار کم‌نظیر در کشور خواهد بود.

زمان بهره‌برداری از کارخانه کنسانتره مس

وی در مورد زمان بهره‌برداری از این پروژه گفت: اجرای کامل این پروژه و بهره‌برداری از کارخانه کنسانتره مس، ۴ تا ۵ سال زمان خواهد برد. البته ما قصد داریم همزمان بر روی بخش اکسیدها هم کار کنیم که ظرف دو سال از اکسیدها، کاتد گرفته خواهد شد و یک اشتغالزایی و سرمایه‌گذاری نیز در این حوزه انجام خواهد شد.

مزایای کار در قالب کنسرسیومِ «غول‌های متخصص»

مهندس صفری تأکید کرد: در بخش معدن و صنایع معدنی کشور تاکنون شاهد این نبوده‌ایم که شرکت‌های بزرگ در کنار هم یک سرمایه‌گذاری مشترک و قابل توجه را انجام دهند. در محدوده معدنی جانجا، با طراحی که توسط هلدینگ صورت گرفت این نقیصه رفع شده و شرکت‌هایی که هم وزن بالایی به لحاظ مالی و هم تخصصی دارند، در کنار هم قرار گرفته‌اند و یک ابر شرکت معدنی را تشکیل خ‌اهند داد. شرکت پروژه هم توانایی فنی و تخصصی و هم توان مالی لازم برای توسعهمحدوده  معدنی جانجا را خواهد داشت و با این ابزار شاهد توسعه این منطقه در سیستان و بلوچستان خواهیم بود.

وی تصریح کرد: توسعه معدن جانجا قطعاً به سود سهامداران خواهد بود و ما در شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات وارد سرمایه‌گذاری‌های غیراقتصادی نخواهیم شد. در کنار سودده بودن پروژه، هدف مهم‌تری نیز وجود دارد و آن توسعه و ایجاد تحول در استان سیستان و بلوچستان و محرومیت‌زدایی است. با اجرای این پروژه حداقل ۱۰۰۰ شغل مستقیم و چندین برابر آن مشاغل غیرمستقیم ایجاد و چهره منطقه متحول خواهد شد.

منبع: چیلان آنلاین

لینک کوتاه : https://rooydadkhabar.ir/?p=49226

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.