به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین مشکلات خریداران لوازم خانگی، استفاده از خدمات پس از فروش معتبر و مناسب است. نکته جالب توجه اینجاست که با وجود اینکه بیش از دو سال و نیم از ممنوعیت واردات لوازم خانگی به کشور میگذرد، عموم مردم از این مسئله بیاطلاع هستند؛ چرا که برندهای خارجی هنوز هم با استفاده از حربه قاچاق در بازار عرضه میشوند. اما محصولی که در داخل کشور فاقد نمایندگی فعال است، طبیعتاً خدمات پس از فروشی هم ندارد و به عبارت دیگر تلاش خریدار برای استفاده از خدمات گارانتی به جایی نمیرسد.
در این بین برخی از سودجویان با ایجاد شرکتهای صوری و ارائه کارتهای گارانتی تقلبی، باعث بیاعتمادی مردم به خدمات پس از فروش شدهاند، تا جاییکه برخی خریداران کالا پس از اینکه برای محصول خریداری شده مشکلی به وجود میآید، به سرعت متوجه میشوند که این کارتهای گارانتی تقلبی ارزشی نداشته و باید مجدداً آن کالا را تهیه کنند. به همین دلیل و با توجه به چند برابر شدن قیمت لوازم خانگی، اطلاع از فرآیند استعلام اصالت این کالاها، بیش از پیش برای مردم ضرورت پیدا کرده است.
از همین رو، سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان برای فراهم شدن امکان تشخیص کالاهای تقلبی از کالاهای اصیل، سامانه جامع گارانتی را طراحی و راهاندازی کرده است.
در این سامانه یک صفحه اختصاصی برای مصرفکنندگان کالا ایجاد شده که از طریق آن تمامی گارانتیهایی که به نام فرد فعال شده، قابل مشاهده است؛ همچنین خریداران کالا میتوانند از نظرات مشتریان شرکتهای گارانتی و میزان رضایت افراد از آنها اطلاع پیدا کنند.
به گفته امیرمحمد پرهامفر مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مصرفکنندگان، تولیدکنندگان و واردکنندگان باید بدانند که هر نوع خدمات پس از فروش تنها ذیل سامانه جامع گارانتی اعتبار و معنا پیدا میکند و این سامانه میتواند موجب افزایش رضایت مردم در بهرهمندی از خدمات پس از فروش شرکتهای لوازم خانگی و دیگر گروههای کالایی شود.
استعلام گارانتی لوازم خانگی و موبایل
طبق تصمیمات گرفته شده در سازمان حمایت از مصرفکنندگان، ثبتنام در سامانه گارانتی از تاریخ ۱۷ تیرماه سال جاری برای واردکنندگان و تولید کنندگان اجباری شده است. در حال حاضر اطلاعات گروههای کالایی لوازم خانگی، لوازم صوتی تصویری و تلفن همراه در این سامانه ثبت شده و در ماههای آینده، اطلاعات خدمات پس از فروش تمام کالاهای دارای گارانتی در این سامانه ثبت میشوند.
بدین ترتیب برای خرید لوازم خانگی اصل و استفاده از خدمات معتبر گارانتی، لازم است قبل از خرید کالا، ضمن مراجعه به سایت سامانه جامع گارانتی، از اصالت کد رهگیری کالا مطمئن شویم. همچنین میتوان با ارسال کد دستوری #۷۷۷۷*۴* در گوشیهای تلفن همراه و ثبت کد رهگیری از اصالت کالا و گارانتی آن اطمینان حاصل کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر سامانه جامع گارانتی میتواند اطلاعاتی نظیر «مدل، برند، مرجع سازنده، شرکت گارانتی کننده، نحوه فعالسازی گارانتی، شرح کالا، تاریخ شروع گارانتی، تاریخ اعتبار گارانتی، مدت گارانتی و شناسه کالا» را در دو گروه کالایی لوازم خانگی بزرگ و موبایل در اختیار مردم قرار دهد. برای کسب این اطلاعات پیش از خرید محصول، متقاضیان خرید کالا میبایست با مراجعه به سایت irangs.ir و یا وارد کردن کد دستوری سامانه #۷۷۷۷*۴* از خدمات این سامانه استفاده کنند.
سامانه جامع گارانتی بازار لوازم خانگی تقلبی را کساد خواهد کرد؟
سامانه جامع گارانتی که به منظور ساماندهی به خدمات پس از فروش محصولات گوناگون مانند موبایل و لوازم خانگی طراحی و راهاندازی شده، ابزار موثری برای شناسایی کالای اصل از اقلام غیراصل است.