• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
2

چگونه واسطه ها از بازار سیمان حذف شدند

  • کد خبر : 44647
  • 17 اردیبهشت 1401 - 10:53
چگونه واسطه ها از بازار سیمان حذف شدند

با معاملات سیمان در بورس کالا، تسویه ها در معاملات سیمان به صورت نقدی انجام می‌شود و تولیدکنندگان از این ناحیه منتفع شده اند. با حذف واسطه‌ها هم مصرف کنندگان می‌توانند به راحتی نیازشان را از بازار تامین کنند.

به گزارش رویداد خبر به نقل از  کالاخبر ، عرضه سیمان در بورس کالا باعث نظم بخشی و ایجاد تعادل در بازار این کالا شده است. در این بازار دیگر هرج و مرج قیمتی و قیمت های بی ضابطه به چشم نمی خورد. 

عاطفه جعفری مقدم ، کارشناس بازارهای کالایی در گفت‌وگو با کالاخبر درباره مزایای عرضه سیمان در بورس کالا گفت: مزیت مهم عرضه سیمان در بورس برای مصرف کننده ثبات قیمت و تک قیمتی بودن این کالاست. مصرف کننده با اطمینان خاطر از بورس خرید می کنند و نگرانی از اینکه در این حوزه افراد سلیقه ای عمل کند وجود نخواهد داشت.

او ادامه داد: اغلب، کارخانه داران، مشتریان اصلی در این بازار هستند. از آنجا که امکان خرید و فروش سیمان در بازار وجود ندارد، مصرف کنندگان واقعی در این بازار معامله انجام می‌دهند. اما برای عمق بخشی به این بازار لازم است بازار ثانویه نیز برای این کالا ایجاد شود و امکان خرید و فروش گواهی ها نیز فراهم شود.

کف و سقف معاملات سیمان در بورس کالا

جعفری مقدم در ادامه گفت: افراد بعد از اینکه سیمان را در بورس کالا خریداری می کنند و یک بازه زمانی فرصت دارند کالا را از عرضه کننده تحویل بگیرند، به همین دلیل عمدتا افرادی متقاضی خرید در بازار سیمان هستند که مصرف کارخانه ای دارند.

او در خصوص چگونگی انجام معاملات گفت : معامله سیمان دوشنبه و سه شنبه هر هفته در بورس کالا انجام می‌شود که پیش گشایش آن ساعت ۱۲:۴۵ شروع شده و تا ساعت ۱۳:۳۰ معاملات بسته می شود. خریداران نیز می توانند حداقل ۱۰ تن و حداکثر ۱۰۰ تن سیمان در این معاملات خریداری کنند.

این کارشناس بازارهای کالایی با بیان اینکه تسویه معاملات نقدی است، تصریح کرد: بعد از معامله، مشتریان تقریبا یک هفته زمان خواهند داشت کالای خریداری شده را از انبار تحویل بگیرند. در صورتی که مشتری در بازه مشخص شده کالا را تحویل نگیرد، روزانه نیم درصد ارزش معامله باید هزینه انبارداری پرداخت کند و این هزینه باید زمان تحویل کالا در انبار تسویه شود.

او افزود: با توجه به اینکه کالا در انبار کارخانه های تولیدکننده است؛ متقاضیان با توجه به فاصله ای که با کارخانه دارند، با عرضه کنندگان نزدیک تر وارد معامله می شوند.

به گفته جعفری مقدم ، از آنجا که این معاملات تک قیمتی است؛ مصرف کنندگان با قیمت های مناسب و اطمینان بخش کالا را خریداری می کنند. 

این کارشناس بازارهای کالایی اشاره کرد: در یک سری از بازارها و نمادها، بازه نوسان منفی ۶ و مثبت ۶ است اما بازه نوسان در بازار سیمان منفی ۵ و مثبت ۵ است.

حذف واسطه ها در بازار سیمان

او متذکر شد: عرضه سیمان در بورس کالا باعث ایجاد تعادل در بازار شده و نه از قیمت های ناعادلانه در این بازار خبری هست و نه واسطه گری در آن به چشم می خورد.

جعفری مقدم معتقد است: مصرف کنندگان براساس قیمت اعلامی و مالیات تعریف شده ارزش افزوده، تقاضای خود را در خصوص خرید از نزدیک ترین کارخانه ثبت می کند. 

او افزود: کارمزد معاملات سیمان نیز مانند سایر کالاهای عرضه شده در بورس کالا است و تفاوتی با دیگر محصول ها ندارد. اما از آنجا که قیمت ها مانند بازار آزاد، متفاوت نیست، مصرف کنندگان راغب هستند از بورس کالا خریداری کنند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: محموله های پذیرش شده در بورس کالا در آزمایش هایی در انبار نگهداری می شوند از این رو ، لازم است عرضه کنندگان سطوح استاندارد را رعایت کنند، چرا که آنالیزهای تعریف شده ای وجود دارد که کالای با کیفیت پایین را نمی پذیرند. به این ترتیب، کالای عرضه شده در بورس کالا تضمینی است و خریدار با اطمینان کامل به کیفیت اظهار شده می تواند معامله را انجام دهد.

لینک کوتاه : https://rooydadkhabar.ir/?p=44647

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.