• امروز : یکشنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳

اخبار ویژه

دیدار هیئت‌رئیسۀ کانون بازنشستگان بانک صادرات ایران با مدیرعامل بیمه سرمد تقدیر بنیاد قلب پارس از بانک قرض‌الحسنه مهر ایران ۱۶هزار نفر با وام ازدواج بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به خانه بخت رفتند انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک میان پژوهشکده بیمه و سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) تحقق ۹۸درصدی تکالیف مقرر در قانون بودجه در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه بانک پارسیان در جهت محرومیت‌زدایی و توسعه عدالت اجتماعی تقدیر مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس از مدیرعامل پست بانک ایران و مدیریت شعب استان فارس ایجاد زیرساخت لازم برای اطلاع رسانی و شفافیت در عملکرد شرکت افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد عملیات اجرایی بخش صنعتی وخط تولید پروژه  فروآلیاژ شیروان کلید خورد / گامی در جهت توسعه اقتصادی و صنعتی خراسان شمالی برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳ سید احمدرضا صدر سرپرست روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) شد

1

اثر دلار بر اقتصاد ایران باید خنثی شود/ مبادله با ارزهای دیجیتال

  • کد خبر : 12240
  • 17 فروردین 1400 - 20:46
اثر دلار بر اقتصاد ایران باید خنثی شود/ مبادله با ارزهای دیجیتال

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس معتقد است چند راه از جمله پیمان‌های پولی،‌ استفاده از ارزهای دیجیتال و تهاتر وجود دارد که می‎توان اثر منفی دلار بر اقتصاد ایران را کمرنگ کرد.

بهروز محبی نجم آبادی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا، در رابطه با راهکارهای کاهش تاثیر منفی دلار بر اقتصاد ایران، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم در اقتصاد ایران که در رتبه اول قرار دارد دلار و قیمت آن است، زیرا این مورد می‌تواند با اقتصاد ایران بازی کند که این موضوع مورد تایید کارشناسان اقتصادی هم قرار دارد.

نماینده‌ مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنابراین متاسفانه دلار و اتصال آن به ارزش پول ملی یک فاکتور مهم و تاثیرگذار است که می‌تواند اقتصاد و پول کشور را در دست خود نگه دارد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: زمانی در کشور دچار گرانی قیمت ارز می‌شویم که عرضه با تقاضا با هم فاصله پیدا می‌کند. یعنی هر چه تقاضای دلار بیشتر باشد، دلار کمیاب‌تر می شود و قیمت آن افزایش پیدا می‌کند که این خود اثر منفی بر اقتصاد دارد.

محبی تصریح کرد: حال سوال این است که چطور باید نقش دلار را در اقتصاد کم کرد؟ یکی از این راهکارها این است که تولید داخل را گسترش دهیم، مثلا باید کشور در نهاده‌های دامی خودکفا شود تا شاهد خروج ارز برای این کالای استراتژیک نباشیم.

وی افزود: برای آنکه بتوانیم دلار را از اقتصاد جدا کنیم باید به سمت پیمان‌های دوجانبه پولی با کشورهای مختلف برویم. یعنی تهیه پول ملی چین برای ایران راحت‌تر از دلار آمریکاست که حتما باید به آن سمت رفت.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: نکته بعدی این است که استفاده از بحث تهاتر در صادرات است، یعنی اگر بتوانیم با کشورهای مختلف بر اساس تولیدات داخلی واردات و صادرات را بر اساس تهاتر تنظیم کنیم می‌توانیم قسمتی از مشکلات کشور را حل کنیم.

محبی افزود: موضوع بعدی که می‌تواند دلار را از اقتصاد کشور حذف کند بحث ارزهای دیجیتال است که اگر به آن ورود شود می‌توانیم از طریق ارز دیجیتال قسمتی از کارها را انجام دهیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید اقدامات متعددی صورت بگیرد تا این موجود مزاحمی به نام دلار از اقتصاد کشور خارج شود، زیرا این مورد ابزاری در دستان ایالات متحده آمریکا شده است تا ایران را تحت فشار قرار دهد.

لینک کوتاه : https://rooydadkhabar.ir/?p=12240

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.