به گزارش رویداد خبر به نقل از مردم سالاری آنلاین،یکی از روش هایی که مورد استفاده اغلب داوطلبان کنکور قرار می گیرد شرکت در آزمون های آزمایشی موسسات مختلف است.عده ای که توانایی مالی بیشتری دارند در آزمون های مختلف شرکت می کنند و با استفاده از کتاب های گوناگون و معلمان خصوصی خود را برای شرکت در کنکور آماده میسازند.
از سوی دیگر عده ای از داوطلبان محروم حتی توانایی تهیه کتاب را ندارند اما بالاجبار در رقابتی نابرابر شرکت میکنند.
رقابتی که سال هاست نتیجه آن به نفع بچه پولدار ها تمام میشود.بارها افراد زیادی از نبود عدالت آموزشی در ایران صحبت کرده اند و در طول سال ها افراد زیادی در زیر چرخ نابرابری آموزشی از بین رفته اند.اما برخی می گویند که امسال نابرابری رنگ و بوی جدیدی به خود گرفته است.
بر همین اساس گفته می شود در کنکور امسال ۷۰ درصد سوالات مطابق با کتاب ها و آزمون های موسسه خاصی به نام گاج بوده است.
گاج بیش از یک دهه است که؛مجری آموزش طرح حکمت نیروهای مسلح است،و در بین مدیران این نهاد نیز به «گاجا »معروف شده است.
بهتر است به ؛گاج ( گروه آموزشی جوکار )بگوئیم گروه آموزشی جمهوری اسلامی ایران.
اما بدیهی است که آزمونی مانند کنکور باید به صورت کاملا عادلانه برگزار شود زیرا طیف گسترده ای از افراد در این امتحان شرکت میکنند و قرار است که سطح سواد آن ها برای راهیابی به دانشگاه ها سنجیده شود نه سطح دسترسی شان .
تبدیل شدن سیستم آموزشی به محل جولان عده ای خبر از به محاق رفتن عدالت آموزشی ای می دهد که کشور های زیادی سالهاست برای دستیابی به آن تلاش کرده اند.
آیا رابطه ای بین سازمان سنجش و گاج وجود دارد؟
چرا باید در کشور ما امتحانی به بزرگی کنکور برگزار شود و سوال های آن مطابقت ۷۰ درصدی با کتاب ها و آزمون های موسسه ای خاص داشته باشد؟
عدالت آموزشی این است که تعدادی داوطلب که از کتاب ها و آزمون های این موسسه خاص بهره میبرند ، به دانشگاه را پیدا کنند؟
و سایر کسانی که پول خرید کتاب های این موسسه و توانایی شرکت در آزمون های آن را ندارند در آرزوی راهیابی به دانشگاه ها باقی بمانند؟
مگر در کشور ما همه افراد از حق آموزش رایگان برخورددار نیستند؟
این چه نوع آموزش رایگانی است که افراد با توانایی مالی بالا میتوانند از آن بهره مند شوند؟ مگر نباید داوطلبان در شرایط برابر در کنکور شرکت کنند تا صرفا سواد و هوش آن ها مورد ارزیابی قرار بگیرد؟
بسیاری از دانش آموزان این ممکلت عمر و روزهای نوجوانی خود را صرف درس خواند میکنند تا بتوانند در رشته و دانشگاه مورد نظر خود درس بخوانند این نوع از اتفاقات به راحتی میتواند انگیزه افراد را از بین ببرد و آن ها را ناامید سازد زیرا وقتی انسان در شرایط نابرابر قرار می گیرد بسیار برایش دشوار است که بتواند با صرف تلاش و کوشش شخصی به موفقیت دست یابد .
محمدرضا نیک نژاد کارشناس آموزشی در این باره به خبرنگار ما گفت: عدالت آموزشی در ایران به شدت مورد تهدید قرار گرفته است؛ افرادی که دسترسی دارند می توانند در موسسات مختلف درس بخوانند و به دانشگاه ها راه پیدا کنند.
اگر این موضوع حقیقت داشته باشد این نوعی امتیاز دادن به این موسسات است. این موراد باعث می شود که عدالت آموزشی آسیب ببیند.