رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت استفاده از نیروی باد و همچنین شبکه گسترده برق در ایران وجود دارد اما در افغانستان شبکه محدود است. دو طرف باید تفاهم کنند که اگر پیشرفت حاصل شود، بتوانیم از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در حاشیه دیدار با وزیر نیروی کشورمان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مطابق با نیاز مردم افغانستان و زمینههای همکاری بین دو کشور، بحث و تبادل نظر شد و اکنون بنده خرسندم که آمادگی خوبی از سوی ایران برای اجلاس پیشرو وجود دارد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه به نتایج عملی در زمینه انرژیهای برق و تجدیدپذیر و همچنین تعرفههای گمرکی برسیم، تصریح کرد: چشمانداز همکاری بین دو کشور در زمینهها و ظرفیتهای مختلف وجود دارد و کمیسیون مشترک اقتصادی از سوی جمهوری اسلامی ایران قدم مثبتی در این مسیر بوده و اقداماتی که در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و فرصتهای اقتصادی صورت گرفته، مثبت بوده است.
عبدالله یادآور شد: زمینه برای همکاری دوجانبه وجود دارد و اراده دو طرف نیز بر این است.
رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان بیان داشت: اگر صلح در افغانستان تحقق یابد بیش از این میتوانیم از فرصتها استفاده کنیم.
عبدالله درباره توسعه استفاده از انرژیهای بادی در مرز دو کشور گفت: مطالعات مربوط به این پروژهها انجام شده است. مسائل تکنیکی وجود دارد که چطور بتوان از این ظرفیت استفاده کرد. در حال حاضر ظرفیت استفاده از نیروی باد و همچنین شبکه گسترده برق در ایران وجود دارد اما در افغانستان شبکه محدود است. دو طرف باید تفاهم کنند که اگر پیشرفت حاصل شود، بتوانیم از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کنیم.
وی با اشاره به روند مذاکرات صلح در دوحه تصریح کرد: از این مذاکرات از سوی مردم افغانستان استقبال شده و عزم و اراده ما بر تحقق صلح مطابق میل مردم افغانستان است تا مالکیت به دست خود افغانها باشد.
رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان افزود: متاسفانه تاکنون سطح خشونت در کشور ما بالا بود و جنگ ادامه داشت. اکنون خواست مردم افغانستان این است که با شروع مذاکرات دوحه، به نتایج قابل قبولی برسیم. در این زمینه کشورهای منطقه و مجامع بینالمللی حمایت خوبی داشتند تا صلح طبق خواست اکثریت مردم افغانستان تحقق یابد و به صورت پایدار، حقوق مردم محفوظ باشد.
عبدالله خاطرنشان کرد: براساس تحقق اهداف صلح، افغانستان هیچ تهدیدی برای هیچ کشوری نخواهد بود و بنا بر این است که هیچ گروه تروریستی اجازه فعالیت نداشته باشد، مردم افغانستان حق تعیین سرنوشت خود را به دست گیرند و با رأی خود آینده را انتخاب کنند.
وی گفت: دوحه یک فرصت است و به نتایج مذاکرات دو طرف منوط است اما ما این اطمینان را به مردم دادیم که تزلزلی در اراده هیات افغانستان برای استفاده از فرصت پیش آمده وجود ندارد.
رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان درباره احداث راهآهن خواف-هرات تصریح کرد: توافق در این زمینه صورت گرفته و کار به مرحله نهایی رسیده است. تمرکز این پروژه بر روی صلح بوده و کار با علاقهمندی پیش رفته که تا هفته آینده نیز پروژه افتتاح خواهد شد.
عبدالله ابراز امیدواری کرد که برای مشکلات مالی افغانستان راهحل مناسبی پیدا شود.