عبادالله محمدولی عضو انجمن صنفی طلا و جواهر در گفت و گو با کالاخبر اظهار داشت: تجربه سال های اخیر نشان می دهد که صنایع و مردم به نهادهای رسمی اعتماد می کنند و بورس کالای ایران به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه کشور نیز طی سال های گذشته کمک بسیار زیادی به بازارهای مختلف کرده است.
این کارشناس و تحلیلگر بازار طلا اشاره کرد: اخیرا که عرضه شمش طلا به صورت گواهی سپرده در بورس کالا آغاز شده، بخشی از تقاضای بازار طلا که به منظور سرمایه گذاری به این بازار آمده بودند از طریق بورس تامین شدند به همین دلیل با تعدیل تقاضا در بازار فیزیکی می بینیم که قیمت ها نیز تعدیل شده است؛ این رویه مناسبی در بازار طلا به شمار می رود.
محمدولی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که انتظار می رود اصلاحاتی در خصوص آن انجام شود، ساعت های معامله طلا در بورس است. با توجه به اینکه ساعت معاملات در کشور ما با بازارهای جهانی متفاوت است، باید ساعت بیشتری از روز معاملات باز باشد تا متقاضیان براساس قیمت های روز جهانی بتوانند معاملات خود را انجام دهند. البته در ماه های گذشته ساعت معاملات از ۱۵ به ۱۷ افزایش یافته که این اقدام مثبتی در جهت افزایش زمان معاملات این بازار تلقی می شود.
او یادآور شد: با توسعه بازار طلا در بورس کالا، بانک اطلاعاتی در این بازار نیز ایجاد خواهد شد. تا امروز به دلیل آنکه معاملات عمدتا در بازار آزاد و به صورت فیزیکی انجام می شد و این بازار هم شفاف نیست، بنابراین هیچ اطلاعاتی از خریداران و فروشندگان، میزان معاملات و قیمت ها وجود نداشت اما در بورس می توان این اطلاعات را گردآوری کرد تا برای مدیریت بازار و برنامه ریزی ها از آن استفاده شود.
محمدولی با بیان اینکه لازم است بورس عرضه های خود را افزایش دهد ادامه داد: به هر حال بازار طلا یک بازار بسیار پرمخاطب و بزرگ است و بورس باید زمینه افزایش عرضه را به اندازه ای مهیا کند که تقاضای موجود در بازار پاسخ داده شود.
براساس این گزارش، در راستای افزایش ساعات معاملات گواهی سپرده شمش طلا، مشتریان پس از اخذ کد بازار مالی بورس کالا از طریق شرکت های کارگزاری، می توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۷ و در روزهای پنجشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۵ اقدام به معامله در این بازار کنند؛ همچنین امکان تحویل فیزیکی شمش طلا با رعایت نصاب تحویل شمش طلا (دارا بودن ۱۱ هزار گواهی) از خزانه های بانک وجود دارد.