به گزارش رویداد خبر به نقل از مس پرس، آیین مراسم امضای تفاهم نامه احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی با هدف تولید برق مطمئن و پایدار با حضور سید رضا فاطمی امین و علی اکبر محربیان و تعدادی از مدیران شرکتهای صنعتی و معدن وزارت صنعت معدن و تجارت و مدیران شرکت های برق منطقهای صبح دیروز برگزار شد.
این تفاهمنامه در راستای تأمین برق مطمئن و پایدار در بخش صنعت و معدن میان ۲ وزارت خانه «صمت» و «نیرو» به امضا رسید و تا تابستان ۱۴۰۳ این ظرفیت نیروگاهی در مدار قرار خواهد گرفت.
بر اساس این گزارش، فاطمی امین وزیر صنعت معدن و تجارت در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری برای احداث ظرفیت جدید نیروگاهی گفت: احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی توسط بخش صنعت و معدن و با مشارکت شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی نقطه عطفی در صنعت برق است.
وی با بیان اینکه این حرکت بزرگ به همت شرکتهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی انجام می شود، گفت: این شرکتها با این سرمایهگذاریها هم خودشان را ارتقاء میدهند و هم صنعت برق کشور را با رشد قابل توجهی همراه میسازند.
فاطمی امین با اشاره به این که ۱۴ پروژه برای ساخت نیروگاهی با ظرفیت حدود ۱۰ هزار مگاوات پیش بینی شده است، اظهار داشت: به این ترتیب شرکتهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی میتوانند با ورود به این عرصه و تأمین مطمئن انرژی، اقدام موثری انجام دهند.
وزیر صمت همچنین با بیان این که احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی برای نخستینبار در کشور اتفاق افتاده است، افزود: امیدواریم در دوره زمانی ۳ ساله پیش بینی شده برنامه ریزی ها به موقع اجرا شود.
وزیر نیرو نیز با اشاره به ظرفیتهای بالایی که در بخشهای صنایع معدنی، معدن، مس، فولاد، آلومینیوم و صنایع انرژی زا وجود دارد، تصریح کرد: به طور قطع محدودیت دربخش تولید انرژی به ویژه برق می تواند موجب کاهش تولید، اشتغال و ارزش افزوده شود.
وی با برشمردن مزایای احداث نیروگاههای اختصاصی توسط صنایع اظهار داشت: این امر میتواند موجب سرمایهگذاری در بخش تولید، کسب سود همچنین انتقال مازاد تولید به سایر مصرفکنندگان از طریق اتصال به شبکه و در نهایت ممانعت از کمبود برق شود.
گفتنی است، شرکت ملی صنایع مس ایران در سالهای گذشته و با هدف دستیابی به توسعه پایدار و پیشبرد طرحهای توسعه نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان را راهاندازی کرده است. همچنین این شرکت با پیشبرد برنامههای اصلاحی در شبکه توزیع برق مجتمعها و اجرای مطالعات در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گامهای موثری در این حوزه برداشته است.
تأمین ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی دستور کار مشترک وزارت صمت و نیرو
تفاهمنامه همکاری به منظور احداث ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی میان وزاری «صمت» و «نیرو» امضا شد.