در این نشست، بهمن بهزادی که پیش از این مسئولیت نائبرئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکتهای پتروشیمی خارک و پتروشیمی فنآوران را عهدهدار بوده، به ارائه توضیحاتی در خصوص وضعیت صنعت متانول و زنجیره ارزش در ایران و سایر کشورها پرداخت.
وی همچنین ضمن اشاره به عملکرد شرکتهای پتروشیمی داخلی و ظرفیت تولید هریک از آنها، وضعیت تولیدکنندگان و بازیگران اصلی جهانی صنعت متانول را برای مخاطبین این نشست بیان نمود و گفت: تقاضا جهانی متانول در سال ۲۰۲۳ برابر با ۹۶ میلیون تن بود و انتظار میرود در ۵ سال آینده با رشد ۱۷ میلیون تنی در سمت تقاضا مواجه شود.
بهزادی عنوان کرد: چین با سهم ۴۶ درصدی، بزرگترین تولیدکننده متانول در جهان است و در سمت تقاضا نیز سهمی ۶۰ درصدی از تولیدات جهانی متانول را دارد. پس از چین، منطقه خاورمیانه با تولید ۲۲ درصد از متانول جهانی، در جایگاه دوم تولید این محصول قرار میگیرد.
وی افزود: در سال ۲۰۲۳ ظرفیت اسمی تولید متانول در جهان حدود ۱۴۴ میلیون تن بوده است که با توجه به تقاضای ۹۶ میلیون تنی این محصول، به همین میزان تولید شده است. همچنین از سال ۲۰۱۳ الی ۲۰۲۳ ظرفیت اسمی تولید متانول، سالانه ۴٫۱ درصد افزایش یافته است.
بهزادی ظرفیت اسمی فعال تولید متانول ایران را ۱۵٫۷ میلیون تن خواند و گفت ۱۱ واحد تولیدکننده این محصول در ایران وجود دارد که پتروشیمی زاگرس با دارا بودن دو واحد ۱٫۶۵ میلیون تنی، بزرگترین واحد متانولی کشور محسوب میشود. همچنین ۱۳ طرح در دست ساخت برای افزایش تولید متانول کشور وجود دارد که میتواند در حدود ۱۸٫۵ میلیون تن به تولیدات فعلی این محصول افزوده شود.
وی به افزایش سهم تولید متانول سبز با انرژی و خوراک تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۲۳ ششصد هزار تن از تولیدات متانول جهانی با این روش تولید شده که این رقم در سال بعد یعنی ۲۰۲۴ به ۷۰۰ هزار تن افزایش یافت و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت تولید متانول سبز به ۲۸ میلیون تن برسد.
قائممقام مدیرعامل شرکت پتروشیمی اروند حوزههای مصرف متانول و کاربردهای آن را برای حاضرین توضیح داده و درصد تقاضا و مصرفی جهانی هریک از این بخشها را ذکر نمود.
بهزادی افزود: ارزش بازار جهانی متانول در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به ترتیب ۴۱ و ۴۳ میلیارد دلار بوده که پیشبینی میشود این رقم تا سال ۲۰۳۲ به ۶۷ میلیارد دلار افزایش یابد.
وی در پایان پاسخگوی پرسشهای حاضرین این نشست بود.
شایان ذکر است سلسله نشستهای تحلیلی صنایع و نمادهای بورسی به همت تامین سرمایه تمدن و با حضور مدیران ارشد شرکتهای بورسی و فعالان بازار سرمایه برگزار میگردد و هدف از برگزاری این جلسات، آگاهیبخشی فعالان بازار سرمایه از فعالیت شرکتهای بورسی، صنایع حاضر در بازار سرمایه و فرصتهای سرمایهگذاری در آنها میباشد. علاقمندان میتوانند علاوه بر پخش زنده نشستهای مذکور، آرشیو جلسات برگزار شده را در صفحه رسمی آیبیشاپ در وبسایت آپارات به نشانی www.aparat.com/ibshop ملاحظه نمایند.