به گزارش رویداد خبر به نقل از صداوسیما، صائب حجتی در خصوص مزایده فوقالعاده شماره ۵۶۶ که از فردا سه شنبه ( ۲۶ مهرماه) فرآیند اجرایی آن آغاز خواهد شد، افزود: در مزایده قبلی ۱۰۶۲ دستگاه خودرو در دستور قضایی وجود داشت و گمرک اعلام کرد که ۲۲ دستگاه در سال ۹۶ ترخیص شده است. روز شنبه که رمزگشایی بود برخی استانها ۵۸ دستگاه مغایرت اعلام کردند که از این تعداد ۱۰ دستگاه برای بوشهر، ۲۱ خودرو خوزستان و ۲۷ دستگاه مازندران بوده است.
وی اضافه کرد: ۹۸۲ خودرو در مزایده شرکت داده شدند که ۹ دستگاه خودرو فاقد پیشنهاد و چهار خودرو پیشنهادات نا متعارف داشتند و در عمل ۷۱ خودرو به فروش نرسید. فردا خودروهای عرضه نشده در مزایده قرار خواهند گرفت. احتمال دارد این تعداد خودرو به دلیل مشکلات مربوط به تکمیل مبلغ خریداران فعلی افزایش پیدا کند.
او گفت: اینکه گفته شد ۲۸۱ خودرو در اختیار یک فرد حقیقی قرار گرفته است صحیح نیست. این فرد برای این تعداد خودرو پیشنهاد داده بود، اما حدود ۲۲ خودرو را برنده شد. فرد حقوقی دیگری ۲۷۲ خودرو پیشنهاد داد، اما هیچ یک را برنده نشد. افراد دیگری بودند که برنده نشدند. محدودیتی نیز برای شرکت نبوده و هر فردی میتوانست با پرداخت ۱۵ درصد مبلغ کارشناسی در مزایده شرکت کند.
حجتی در خصوص مغایرتها گفت: در صورتی که مغایرتها سبب شود قیمت واقعی خودرو بیش از قیمت خریدار باشد، مابهالتفاوتی که توسط کارشناسان رسمی اعلامی میشود باید پرداخت شود. در صورتی که این مبلغ پرداخت نشود، مبلغ ودیعه به فرد عودت داده میشود و پارتی پس از ابطال به مزایده بعدی اضافه میشود. اگر قیمت خودرو کمتر از ارزش برنده شده در مزایده باشد خودرو به برنده تحویل میشود. در صورتی که فرد رضایت نداشته باشد نیز پارتی ابطال خواهد شد.
وی در مورد تمدید مهلت واریز وجه گفت: افراد برنده به مدت ۲۴ ساعت وقت دارند تا مبلغ پرداختی را تکمیل کنند و این مدت قابل تمدید نیست. مزایده فوفق العاده ۵۶۶ نیز از فردا سه شنبه آغاز خواهد شد. این کار توسط سامانه ستاد برگزار خواهد شد و از ساعت ۸ صبح فردا افراد میتوانند مراجعه کرده و پیشنهادات خود را اعلام کنند. تا ساعت ۲۴ روز اول آبان نیز امکان ارائه پیشنهاد وجود خواهد داشت. روز سوم آبان بازگشایی پیشنهادات خواهد بود. داشتن امضای الکترونیک و ارائه ۱۵ درصد ضمانت نیز ضروری است. در مزایده گذشته حدود هزار نفر مشکل ضمانت نامه پیدا کردند. ضمانت نامه باید معتبر باشد و سه ماه مهلت داشته باشد.
سخنگوی سازمان اموال تملیکی ادامه داد: نزدیک به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ودایعی که به خزانه واریز شده بود به شرکت کنندگان در مزایده عودت داده شد. افراد حقوقی نیز باید کد اقتصادی ارائه کنند.