• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
1

صادرات ۶ درصد از تولید گاز کشور/ برنامه شرکت گاز برای کنترل مصرف

  • کد خبر : 56036
  • 19 مهر 1401 - 16:19
صادرات ۶ درصد از تولید گاز کشور/ برنامه شرکت گاز برای کنترل مصرف

یک مقام مسئول گفت: شرکت ملی گاز سه اقدام عملیاتی را در حوزه بهینه‌سازی مصرف گاز در بخش مسکن تعریف کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر محسن مظلوم فارسی باف در میزگرد چالش‌های مدیریت تأمین گاز طبیعی در ماه‌های سرد سال و راه‌های برون رفت از آن گفت: شرکت ملی گاز سه اقدام عملیاتی را در حوزه بهینه‌سازی مصرف گاز در بخش مسکن تعریف کرده است.

وی افزود: اقدام منسجمی میان شرکت‌های ملی نفت و گاز ایران و بهینه‌سازی مصرف سوخت به عنوان مجری برای تعویض بخاری‌ها در حال انجام است، در بحث بخاری‌ها، قرارداد آن کامل شده و به شرکت ملی نفت ایران ارسال شده است.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با اشاره به ورود به فضای هوشمندسازی شبکه توزیع گاز اضافه کرد: به‌تازگی قراردادی با دانشگاه صنعتی مالک اشتر با هدف استفاده از توانمندی این دانشگاه درباره بحث‌های سایبری و پدافند غیرعامل امضا کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه برنامه مطالعاتی تدوین الگوی بومی امن را در دستور کار داریم که با کمک دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان تخصصی این حوزه انجام خواهد شد، افزود: پس از آن وارد مرحله عملیاتی می‌شویم که سازندگان قطعات و تجهیزات در این زمینه شناسایی شده‌اند. طبق قاعده موارد دیگری مانند پنجره‌های دوجداره و عایق ساختمان و مقررات مختلف در یک برنامه کوتاه مدت نمی‌گنجند و این سه برنامه که بیشترین تأثیر را می‌تواند در مدیریت مصرف گاز داشته باشد را در اولویت قرار داده‌ایم.

۶ درصد از تولید سالانه گاز کشور صادر می‌شود

در ادامه این نشست مازیار سیاح نژاد رئیس امور نظارت، اندازه‌گیری و کنترل کیفیت گاز با بیان اینکه ایران دارنده ۱۸ درصد از میادین گازی جهان و سومین تولیدکننده گاز جهان است، اظهار داشت: ایران ۲۲ پالایشگاه گازی دارد و روزانه یک میلیارد مترمکعب گاز که معادل بیش از ۵۵ میلیون بشکه نفت در کشور است تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد از گاز تولید کشور در پارس جنوبی تولید می‌شود، گفت: ۳۸ هزار کیلومتر خط لوله گاز در کشور وجود دارد که بیش از ۲۷ برابر قطر کره زمین است.

رئیس امور نظارت، اندازه‌گیری و کنترل کیفیت گاز با بیان اینکه ترکیه، ارمنستان، نخجوان، آذربایجان و عراق مقاصد صادراتی ما هستند، تاکید کرد: ایران ۶ نقطه واردات و صادرات گاز دارد که به دقت اندازه‌گیری می‌شود.

سیاح نژاد با بیان اینکه تولید در جنوب کشور انجام می‌شود، افزود: مقاصد مصرف گاز در کشور در مناطق شمالی و غربی متمرکز است.

وی ادامه داد: توسعه شبکه گاز در کشور ادامه دارد و این موضوع انتقال گاز را پیچیده می‌کند.

رئیس امور نظارت، اندازه‌گیری و کنترل کیفیت گاز گفت: انتقال گاز کشور در ۱۰ ناحیه تقسیم می‌شود.

وی یادآور شد: ۶ درصد از تولید سالانه گاز کشور صادر می‌شود.

سیاح نژاد سهم صنایع عمده از مصرف گاز را ۱۷ درصد و سهم نیروگاه‌ها را ۳۰ درصد از کل تولید عنوان کرد و گفت: اکنون ۸۹ نیروگاه در کشور وجود دارد.

وی بیان داشت: بخش خانگی و تجاری بیش از ۴۴ درصد از کل تولید را مصرف می‌کنند، ۹۷ درصد از شهرها و ۹۰ درصد روستاها گازرسانی شده‌اند.

وی گفت: در سال ۸۶ ایران ۹ پالایشگاه گاز در کشور داشته که ۴۷۰ میلیون مترمکعب گاز تولید می‌کرده است، تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد پالایشگاه‌ها به ۲۲ پالایشگاه رسیده که روزانه ظرفیت تولید ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز را دارا هستند که ۷۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی گفت: گازرسانی شهری از سال ۸۶ تا سال ۱۴۰۰ حدود ۶۹ درصد رشد داشته، این در حالی است که گازرسانی به روستاها در این مدت ۷ برابر شده است.

وی با بیان اینکه مصرف گاز در بخش خانگی در زمستان به شدت رشد می‌کند، گفت: در بخش خانگی با انفجار مصرف گاز مواجه می‌شویم. برای تأمین گاز خانگی مجبور به محدود کردن گازرسانی به نیروگاه‌ها و صنایع خواهیم بود،

وی افزود: تأمین پایدار گاز وظیفه ذاتی ما است و امنیت انرژی در جامعه بسیار مهم است و قیمت آن تاکنون محاسبه نشده است. در تابستان ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی مصرف می‌شود و این رقم در زمستان به بالای ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز در روز می‌رسد.

رئیس امور نظارت، اندازه‌گیری و کنترل کیفیت گاز به ذخیره سازی گاز اشاره کرد و افزود: ذخیره سازی‌ها در کشور بسیار محدود است. کار گسترده‌ای در کشور انجام شده و فعلاً شوریجه و سراجه از نظر خصوصیت مخزن، در دسترس بودن و نزدیکی به مقاصد مصرف بسیار مناسب است.

وی تاکید کرد: فرآیند بین‌المللی تجارت گاز ایران تنها مربوط به تولید نیست و مواردی مانند ترانزیت را نیز شامل می‌شود و این موارد در حال توسعه است.

سیاح نژاد با بیان اینکه پیش‌بینی مصرف برای زمستان از الان مشکل است، گفت: یکی از معضلات بحث بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور است، در بهینه‌سازی نیروگاه‌ها پروژه‌های مختلفی تعریف شده است و در خصوص نسبت تولید برق با خوراک دریافتی گاز چقدر است وزارت نیرو پاسخگو است.حوزه بهینه سازی مصرف انرژی در بخش خانگی نیز مربوط به وزارت مسکن است که اقدامی در این زمینه نشده است.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=56036

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.