• امروز : جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
1

افراد زیر خط فقر به ۳۰ درصد رسید/ کاندیداها بیشتر از مدینه فاضله حرف می‌زدند

  • کد خبر : 17000
  • 25 خرداد 1400 - 14:29
افراد زیر خط فقر به ۳۰ درصد رسید/ کاندیداها بیشتر از مدینه فاضله حرف می‌زدند

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در اردیبهشت ماه سال ۹۹ تورم به ۴۱ درصد رسیده است، فاصله طبقاتی افزایش پیدا کرده و تعداد افراد زیر خط فقر از ۱۵ به ۳۰ درصد رسیده‌اند. بنگاه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری زیادی نمی‌شود و رشد سرمایه‌گذاری نسبت به استهلاک که از سال ۸۴ تا سال ۹۰ حدود ۵ درصد بود در سال ۹۸ و ۹۹ به منفی ۰/۱۳ درصد رسیده و برای اولین بار منفی شده است.

 به گزارش رویداد خبر به نقل از ایلنا مسعود خوانساری در نشست امروز هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: مهمترین مسئله امروز انتخابات ریاست جمهوری و مهمترین مسئله دولت بعدی هم مسائل اقتصادی است. متاسفانه در مناظره‌ها به چالش‌های اقتصادی پرداخته، بیشتر از روبنا صحبت شد و از یک مدینه فاضله می‌گفتند اما مشخص نبود که چطور و با چه درآمدی محقق خواهد شد. 

وی افزود: ما یک کار تحقیقاتی به نام بنای ایرانی انجام دادیم که در آن چالش‌های مهم را جمع‌آوری و به کاندیداها ارائه کرده است. بعد از استقرار دولت هم چالش‌ها و راهکارها را ارائه خواهیم داد امیدواریم دولت هم با یک تیم هماهنگ اقتصادی بتواند برنامه ریزی خوبی در جهت رفع مشکلات داشته باشد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به افزایش میزان بودجه گفت: میزان بودجه در سال ۹۹ حدود ۵۷۱ هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۱۳۷۴ هزار میلیارد تومان رسیده است که ۱۴۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد گرچه ۳۴۰ هزار میلیارد تومان آن در صورت تامین منابع است اما تجربه نشان داده که وقتی مصارف آن تعیین شده و صرف خواهد شد اما حتی اگر این ۳۴۰ هزار میلیارد تومان هم مصرف نشود با افزایش ۸۱ درصدی بودجه مواجه هستیم که با این حجم کسری بودجه بالای خواهیم داشت.

وی در ادامه اضافه کرد: کسری بودجه باعث رشد پایه پولی و نقدینگی می‌شود. نقدینگی از ۴۶۰ هزار میلیارد تومان به ۳۴۷۶ هزار میلیارد تومان رسید. این موضوع باعث افزایش تورم می‌شود در اردیبهشت ماه سال ۹۹ تورم به ۴۱ درصد رسیده است فاصله طبقاتی افزایش پیدا کرده و تعداد افراد زیر خط فقر از ۱۵ درصد به ۳۰ درصد رسیده‌اند. بنگاه‌های اقتصادی سرمایه‌گذاری زیادی نمی‌کنند و رشد سرمایه‌گذاری نسبت به استهلاک که از سال ۸۴ تا سال ۹۰ حدود ۵ درصد بود در سال ۹۸ و ۹۹ به منفی ۰/۱۳ درصد رسیده و برای اولین بار منفی شده است. در مورد اشتغال نیز در سال ۹۹ از میزان  ۲۴ میلیون به ۳۰۰ هزار و اشتغال ۲۳ میلیون و ۳۰۰ هزار اشتغال رسیده‌ایم که تعداد یک میلیون کم شده است که البته بخش مهمی از آن مربوط به شیوع کرونا است.

خوانساری همچنین تصریح کرد: طبق آمار FMI در سال ۲۰۲۱ که در مورد شاخص تاب آوری در کشورها داده شد ایران با شاخص تاب آوری ۱۶.۱ از ۱۰۰ رتبه ۱۲۸ در بین ۱۳۰ کشور را داشته است این در حالی است که رتبه ترکیه در این رده بندی شصت است علاوه بر این روسیه به ایران در کاهش ارزش پول ملی اول بوده است.

وی افزود: توقف کالاها قبل از کرونا ۲۰ روز بود که امروز به ۵۰ روز رسیده است هر روز توقف کالا در گمرک ۱ درصد به هزینه آن اضافه می‌کند همچنین طبق آمارها رشد اقتصادی کشور در سال پیش رو بیش از ۲ درصد خواهد بود که گرچه رقم زیادی نیست اما وجود رشد موضوع مثبتی است.

لینک کوتاه : http://rooydadkhabar.ir/?p=17000

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.